View Single Post
Vechi 31.03.2009, 16:21:18
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Observ ca eviti sa raspunzi la intrebare. Repet, daca minunea de la Mormantul Domnului chiar are loc?!. Excluzi cu desavarsire aceasta posibilitate sau chiar iti este atat de greu sa privesti si din acesta perspectiva?
N-am evitat raspunsul, doar ca nu am dat importanta intrebarii. Dupa cum am mai spus de cel putin doua ori pe topicul asta, limita superioara la care pot incadra acest "fenomen" este aceea de "eveniment inexplicabil". Ca sceptic as ramane in continuare precaut si in nici un caz nu m-as hazarda sa ma convertesc la crestinism, as astepta cuminte o explicatie din partea stiintei. Sau as citi tot ce-mi-ar trece prin mana despre Focul Sfant. Sau chiar m-as duce acolo sa vad cu ochii mei.

Insa nu putem vorbi despre un eveniment inexplicabil. Era bine daca ar fi fost asa, pentru ca nu mai aveam discutia asta in contradictoriu, am fi ramas fiecare cu opinia sa ("minune", respectiv "eveniment inexplicabil") si toata lumea ar fi fost multumita.

Dar, din nefericire pentru cei ce cred ca e minune, exista explicatii; posibilitatea fraudei se pastreaza la orizont atata timp cat exista motive intemeiate. Un singur om asista la presupusa minune, odata pe an si o lume intreaga il crede pe cuvant. Foarte subreda dovada, mai ales ca vorbim despre cea mai mare minune a ortodoxiei.
Reply With Quote