Citat:
În prealabil postat de luchian
Pana acum am obeservat urmatoarele:
1. se pun intrebari diverse ce in mod normal trebuiesc adresate duhovnicului. El este singurul in masura sa-ti dea raspunsuri. De ce? pentru ca el te cunoaste mai bine decat ar putea sa te cunoasca oricine de pe acest forum.
2. majoritatea subiectelor genereaza polemici intre aceleasi personaje.
3. folosirea citatelor si a canoanelor din cartile sfinte este la ordinea zilei. Nu stiam ca "sfintii" navigheaza pe net cautand convertirea necredinciosilor.
4. ereticii sunt bagati in seama, in loc sa fie ignorati. Asa ajung sa posteze felurite bazaconii. Nu zic sa fie banati, ci doar ignorati si evitate subiectele ce pot genera polemici.
Credinta nu se castiga si se intareste informandu-te de pe net, pentu ca vedeti ca netul e plin de capcane. Ci mergand la biserica, citind carti, vizitand locuri sfinte si mai ales intrand in contact (fizic) cu oameni cu adevarat credinciosi.
V-as propune sa va ganditi un pic la acest lucru si poate transformam acest loc intr-un spatiu cu adevarat folositor. Un loc in care sa-ti gasesti raspunsuri la alte intrebari si poate ajutor din partea unor membrii ai forumului.
De exemplu:
- am o problema cu masina " e cineva mecanic?"
- vreau sa ma angajez pe post de ospatar "stie cineva vreun post"
- vreau sa ajung la manastirea .... a mai fost cineva pe acolo?
- vreu sa dau la facultatea ..... este cineva care studiaza acolo sau a studiat
- caut cartea.....
- ne-am putea intalnii/organiza seminarii pe diverse probleme
Nu stiu daca am fost destul de explicit, dar daca am forma cu adevarat o comunitate ne-am fi de mare ajutor.
Pentru ca orice vrei sa faci in ziua de azi te lovesti ne nesimtirea si nepasarea oamenilor, iar intr-o majoritate ortodoxa am ajuns o minoritate.
Va rog sa nu luati personal acest post si sa aduceti propuneri!
Doamne ajuta!
L
|
Ci mai sunt si griuri...sio tocmai acesta diversitate de personalitati si caractere este ceea ce face o Comunitate reala, nu inchipuita.
Sfintii adevarati erau mereu inconjurati de oameni amariti, ignoranti, inculti, nemernici care neincetat se indoiau si puneau intrebari.
Draga Lucian, in mare parte ai dreptate insa Comunitatea se intareste nu din informatii seci "la subiect" gen unde ti-ai reparat motorul ci din povesti si povestiri fascinante chiar daca ele nu sunt intodeuna kosher pentru cei cu personalitati mai radicale si stricti in urmarea Dogmei.
Noi suntem supusi greselii si din greseli si polemici in "desert" invatam CEL MAI BINE, nu din strictete si raspunsuri "la subiect"
Deasemenea cine-ti garanteaza ca pe cei pe care-i vezi tu pe la locurile sfinte sunt si ei sfinti sau induhovniciti pentru a te satui.
Viata asta in "desert" mai are si meritele ei. Ne invata neincetat ca "Nu tot ce zboara se maninca" care s-ar aplica foarte bine si multora care se perinda pe la locurile sfinte si care pozeaza cu imagini si fetze lucrate in detaliu ,ca ei ar fi "the real deal"...dupa care urmeaza dezamagirea...
Parerea mea este sa fim mai intelegatori intre noi si sa nu judecam prin prisma ochelarilor de cal, deoarece Dumnezeu deseori ne incalzeste inimile si ne lumineaza mintile si prin cei mai putin faimosi