View Single Post
Vechi 31.03.2009, 21:15:41
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
Ok, și ce propui? Să introduci cenzura, să ne bagi pumnul în gură, să ne speli creierile cum se făcea pe timpul comuniștilor?
Cred ca m-ai inteles gresit.

Am stat de cand ma stiu pe internet pe multe forumuri si cu cat acestea acumuleaza un numar mai mare de utilizatori, cu atat mai greu se gestioneaza. Un singur om nu mai poate face fata singur unui aflux de mesaje din ce in ce mai mare si atunci se instituie moderatori a caror datorie e sa curete forumul si sa mentina ordinea.

Asta inseamna sa stearga acelasi mesaj pus de 7 ori in 7 discutii diferite (cum facea unul azi sau ieri), sa vegheze la respectarea regulilor, sa contopeasca o discutie noua cu una mai veche in cazul in care cineva a uitat sa verifice forumul inainte sa propuna un subiect nou - si asa mai departe.

Nu e asta prima, nici ultima comunitate forumistica, asa ca problemele care mai apar pe aici sunt probleme cu care se confrunta mii de alte forumuri pe internet. O echipa de moderatori este ceva absolut necesar.

In alta ordine de idei, cenzura este nesanatoasa atunci cand vine din partea statului, sau cand este vorba de informatii de interes public. Organizatiile si persoanele private au dreptul sa cenzureze orice doresc. E absurd sa intri pe un site platit din buzunarul cuiva si sa urli "cenzura!" sau sa-ti ceri acolo dreptul la libera exprimare.

De pilda, daca mie mi s-ar sterge userul pe forumul asta din orice motiv, chiar daca nu e ceva ce mi-as dori sa se intample, n-as avea nici un drept sa ma plang, ca nu e forumul meu.

Nu pot sa spun ca sunt sau nu de acord cu luchian, pentru ca din ce-am citit el doreste o reorientare a forumului - iar asta sta doar in puterea celor ce se ingrijesc de acest site si care platesc pentru el.

Bineinteles, nu am nici o legatura cu ActiveSoft si chiar am avut neintelegerile mele - sper eu, rezolvate - cu administratorul forumului. Pur si simplu stau mult pe net si stiu cum e traiul cand ai o comunitate cu mii de membri inregistrati.

Numai vBulletin, softul pe care merge acest site, costa 144 de euro anual. Nici nu vreau sa ma gandesc cat se plateste pentru gazduire, avand in vedere traficul care se face pe platforma video. Si inca n-am vazut nici o reclama pe site-ul asta. Asa ca inainte sa va plangeti de conditii, ganditi-va ca niste oameni platesc numai ca noi sa ne putem petrece timpul pe aici.
Reply With Quote