Citat:
În prealabil postat de Marius22
Nu de putine ori m-am intrebat de ce stigmatele sunt intalnite doar la catolici caci nu stiu de un asemenea caz in lumea ortodoxa. Pe de alta parte in Epistola sa catre Galateni Sfantul Apostol Pavel face urmatoarea afirmatie: "De acum inainte, nimeni sa nu-mi mai faca suparare, caci eu port in trupul meu, semnele Domnului Iisus" (Gal. 6,17). Daca am lua aceasta afirmatie ad literam am fi tentati sa credem ca se refera la stigmate. La ce se refera de fapt Sfantul Apostol Pavel? Cum intelege Biserica aceasta afirmatie?
|
Este mai veche aceasta postare si am observat-o si eu abia astazi.Insa nimeni nu s-a incumetat sa raspunda.
Sf.Ap.Pavel este unit cu Hristos pe care Il poarta in camara interioara a trupului sau,mai precis Il are in inima.Fericirea comuniunii cu Mantuitorul prin Har,dar si prin impartasanie,il face fericit,implinit,incat nimic nu-l poate intrista.Pentru Apostolul Pavel,Imparatia Harului este o traire continua,o unire vesnica.Este,in consecinta,o fericire si o pace vesnica.Daca pe umeri,a purtat Crucea Mantuitorului in vazul lumii,in inima,are Imparatia,iar prin impartasire,unirea.
Semnele "Imparatiei din noi" sunt,in interior,comuniunea,iar in exterior,marturisirea,faptele,trairea crestina,unirea cu Sf.Biserica.
Eu nu cunosc daca Biserica Romano-Catolica utilizeaza acest verset pentru justificarea biblica a stigmatelor.
La Moise,convorbirea cu Dumnezeu ii aduce stralucirea fetei,stralucire pe care Moise o ascunde inaintea poporului,stand cu fata acoperita.