Citat:
Īn prealabil postat de luchian
3. folosirea citatelor si a canoanelor din cartile sfinte este la ordinea zilei. Nu stiam ca "sfintii" navigheaza pe net cautand convertirea necredinciosilor.
|
Si a cita din Sfintii Parinti e vorbire in desert?!?
"Sfintii" navigheaza pe net; nu inteleg ce vrei sa spui?!?
Citat:
4. ereticii sunt bagati in seama, in loc sa fie ignorati. Asa ajung sa posteze felurite bazaconii. Nu zic sa fie banati, ci doar ignorati si evitate subiectele ce pot genera polemici.
|
Ereticilor ar trebui sa le raspundem de 2-3 ori; apoi sa-i ignoram. Nu prea am avut taria de a o face. Dar va trebui pe viitor sa ne disciplinam putin in acest sens, caci se vede la un moment dat ca vorbim in zadar: ei sunt surzi la invatatura Sfintilor Parinti.
Dar daca nu vor fi banati, vor atrage pe multi intr-o conversatie fara sfarsit. De aceea, eu cel putin, sunt pentru banarea lor, cand incep sa se invarta in gol, repetand la nesfarsit aceleasi si aceleasi lucruri.
Nu e nimeni sfant pe acest forum; suntem oameni dornici de comunicare si de a invata unele lucruri despre credinta noastra ortodoxa. Nu avem cu totii posibilitatea de a merge cu intrebarile noastre la un duhovnic, desi avem duhovnic, unii dintre noi. Dar multora li se recomanda sa se adreseze unui duhovnic, cand intrebarile lor au caracter mai intim sau cand sunt hotarari de luat.
Citat:
Credinta nu se castiga si se intareste informandu-te de pe net .
|
Nu, credinta o primim de la Dumnezeu; dar cunoasterea o putem primi de pe internet, citind carti valoroase gasite online. Pentru mine si cred ca nu sunt singura care pot spune acest lucru, forumul este ca o universitate populara, caci am acumulat mult in timp scurt. Dar pentru asta am citit, m-am documentat. Sunt si exceptii, putine la numar, de care nu s-a lipit nimic; dar sunt destui, care vin sa se informeze; si au de la cine caci sunt destui studenti la sau licentiati in teologie, care nu prididesc sa ne lumineze.
Din pacate, invadarea spatiului, ce se vrea ortodox, de catre atei, sectari, satanisti, etc. a facut ca multi din cei cu adevarat bine intentionati sa se retraga. Cine citeste dintre primele topicuri, va vedea ca altele erau preocuparile userilor si alta atmosfera, iar unele topicuri, acum la moda, erau de neinchipuit in acea vreme; si nu au trecut decat 3 ani de atunci.
Apreciez desemeni mult promptitudinea cu care ne informam de problemele religioase,care ne afecteaza pe noi toti.
Iti multumesc, Luchian, pentru acest topic care ne cheama spre un fel de bilant de activitate si ne indeamna sa ne gandim la felul in care ne dorim sa fie forumul de acum inainte. Eu mi-l doresc ortodox, asa cum ii e si numele.