Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Fenomenul acesta, al venirii Dumnezeului Pucios pe aripile vântului (iar alteori, pe valurile albastre), în duh de noapte (la Pucioasa, la Târgoviște și la Maluri), în chip nevăzut, dar auzit de urechea ciulită a omului maniaco-inventiv și îndrăzneț, seamănă izbitor cu venirea Dumnezeului Adventist, care a avut loc tot în taină, sau - după cum le place advenților să se exprime - ca un fur, noaptea.
Erezia tocmai aici constă: că noi vestim cu buzele ceea ce am învățat din Scripturi și de la Sinoadele a toată lumea: "Și iarăși va să vie cu slavă..." dar sunt unii care se pretind mai ortodocși decât Papa și pretind că Hristos a venit pe furiș, ca nimeni să nu-I vadă slava... și așa au ajuns antihriștii să-L dezbrace de slavă pe Dumnezeu și apoi țipă cu spume la gură că nu-i înțelege nimeni și că-i face pe nedrept eretici.
Nu-i face nimeni, ei se fac singuri. Și eretici, și de râs (- plâns).
|
aici procedezi exact la fel, arunci vina adventishtilor pe pucioshi, poi adventishtii de ce sunt socotzitzi ingerii lui antichrist? poi pentru ca au fapte shi vietzuire ingereasca, dar vietzuirea lor ingereasca este pentru antichrist... pentru potrivnicul lui Dumnezeu, lui Hristos, a sfintei Marii, deci ei slujesc shi cred minciunile lui antichrist chiar daca au un fel de vietzuire ingereasca...
dar mai bine pacatos notoriu shi cu Dumnezeu decat inger al lui antichrist adica un fel de injurash cum sunt adventishtii...
Poi slava cu care a shi inceput sa vie din 1938 sau de la Trambitza nr1 se face vazuta in parte shi in parte nevazuta caci nu va veni Imparatzia Cerurilor in chip vazut, caci atunci cand se va vedea deplin, atunci deja e prea tarziu sa mai faci pocaintza shi ascultare shi jertfa, ci atunci deja vei primi dupa faptele tale shi toate pe care le-ai trait shi facut... dupa Dreptatea Dreptatzii dar shi dupa Mila lui Dumnezeu daca totushi ai cautat sa strigi la sfintzi pentru indurare...
poi tzi-am zis, vai de neamul acela care cere semne shi minuni, iar dumneat ceri ca sa crezi sa vezi slava Vazuta... poi ea se vede daca ai primi dar de sus sau daca smerindu-te shi rugandu-te tzi-ai curatzit ochishorul... caci altfel ni se va da semnul lui Iona: "trei zile mai sunt shi cetatea va fi distrusa" caci daca nu vom avea in Romania 10 cetatzi drepte sau macar cinci, atunci vine shi peste noi necazul cel mare...
Erezia tocmai aici constă: că noi vestim cu buzele ceea ce am învățat din Scripturi și de la Sinoadele a toată lumea: "
Și iarăși va să vie cu slavă..."
aici ai dreptate shi tocmai de aia ma stradui sa vestesc din toata inima neascunzand Adevarul sub obroc ci sa il ashez frumos in candela ca sa lumineze la toata casa, la totzi cei dinlauntru...
dar Dumneata necunoscand slava lui Dumnezeu ai impresia ca este asha o mandrie gLumeasca, un fel de onor mandria ca il calc shi-l batjocuresc pe Dumnezeu, poi asha niciodata nu v-a veni... caci aia nu e slava ci trufie shi minciuna...
deci minciuna shi nepriceperea shi erezia este in ce crezi dumneata ca va fi, in ashteptarile tale... poi noi tocmai asta marturisim ceea ce din 1992 a inceput, am inceput sa devenim Tzara Stralucirilor Domnului peste oameni... shi a binecuvantarii shi milostivirii Sale... dar Dreptatea Lui se manifesta mereu shi daca facem invers, il hulim, il respingem, ne dam noi mai mantuitori shi mai dreptzi shi mai buni ca Domnul cand defapt suntem mincinoshi shi rai, atunci dreptatea Domnului va face ca sa ne atragem asupra noastra raul shi blestemul shi potopul ca sf Ilie se roaga mereu pentru nimicirea cat mai rapida a celor ce prapadesc pamantul... shi rugaciunea lui prinde Putere... caci daca nu ar fi preasfanta nascatoare de Dumnezeu, care sa se roage pentru noi, shi pentru tine, pentru numele tau frumos, demult am fi fost datzi pierzarii...