Imi vine in minte urmatorul gand: cum ar reactiona lumea astazi daca ar vedea un sfant, un nebun pentru Hristos sau pe Insusi Hristos? Sunt aproape sigur ca ar reactiona ca si cea din vremea lor, daca nu mai rau.
Sfintii Parinti spun ca prin fiecare pacat noi Il re-ucidem pe Hristos, Il re-rastignim pe Hristos, a Carui dragoste o necinstim si o lepadam. Tocmai in asta cred ca si consta re-rastignirea lui Hristos, in lepadarea dragostei Sale celei mari. Iar durerea nascuta in inima care iubeste, atunci cand iubirea ii este respinsa, este fara margini.
Dar nu numai atat. Daca Hristos s-ar fi nascut in vremea noastra, El ar fi avut aceeasi sorta. Ar fi fost prins si batut, pentru ca indrazneste sa Se numeasca pe Sine Fiu al lui Dumnezeu. Ar trebui sa ne dea de gandit faptele iudeilor si ale fariseilor.
Ar trebui sa ne dea de gandit cuvintele Mantuitorului "Parinte, iarta-le lor pacatul acesta, ca nu stiu ce fac". Simtim oare ca aceste cuvinte ne sunt spuse noua? Aceste cuvinte se refera la fiecare dintre noi, nu doar la fariseii rastignitori. [COLOR=red]"Parinte, iarta-i pe toti cei care M-ar fi rastignit pe Mine, pana la ultimul om care se va naste. Iarta-i pe multi altii care s-ar fi comportat identic cu acestia."[/COLOR]
|