Citat:
În prealabil postat de ancah
Ma intreb daca parul are numai rol de podoaba a capului, sau mai are un rol, despre care nu stim mai nimic? De ce preotii si calugarii isi lasa parul lung si barba? Sa fie chiar numai de forma? Dealtfel consider ca rasul in cap confera chipului multa duritate.
|
Frumoasa observatie, ca
si preotii au datoria de a-si lasa parul lung. Sunt si canoane ale Sfintilor Parinti care randuiesc preotului sa nu isi tunda barba si parul capului. Preotul este una cu calugarul, diferentele dintre ei constand doar in cateva detalii.
Cat despre barbati, nu stiu inca ce sa spun. Sfantul Apostol Pavel, parca spune ceva de genul "femeia sa nu isi tunda parul ei, iar barbatul sa nu se asemene femeii, lasandu-si parul lung". Totusi, in inima mea
simt ca tunsul la zero este ceva nefiresc. Este doar o parere, caci inca nu am nici un temei mai consistent. Consider insa ca daca Dumnezeu a lasat ceva, se cade oare ca omul sa dea la o parte, ca si cum "Dumnezeu nu si-a dat seama ce a facut, si a gresit in acest detaliu".
Cred ca te poti mantui si tuns zero. Cred ca poti iubi pe oameni si pe Dumnezeu si tuns la zero.
Mai cred insa si faptul ca daca Dumnezeu ajunge in inima ta, nu te vei mai tunde la zero.