Draga Oana, simple, dar grele intrebari pui. Dar cred ca trebuia sa intrebi care este misiunea "ta" in aceasta lume. In afara de Mantuitorul lumii, Iisus Hristos si oamenii alesi (Sfintii si Apostolii) nu cred ca mai e cineva care sa aiba o misiune clara si precisa. Misiunea noastra, a fiecaruia in parte, este sa ne mantuim, dar calea este proprie fiecaruia. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" a spus Mantuitorul. Deci iata Calea, adica Biserica Sa cu Tainele ei. Cum sa ne mantuim? Ne spune Sfantul Serafim de Sarov, dobandind Duhul Sfant. Cum sa-L dobandim? Tot el ne spune: asa cum un negustor vinde ceea ce se cauta, asa si noi sa facem ceea ce ne aduce folosul cel mai mare, in functie de ce are fiecare la dispozitie (si e dispus sa jertfeasca). Din practica, in cazul meu, pot spune ca un mare folos mi l-a adus ajutorarea aproapelui, fara de care nu dobandim mare lucru si ne uscam si sufleteste. Eventual contacteaz-o pe maica Siluana (pe site-ul "Sfintii Arhangheli"). O alta cale la indemana fiecaruia - ne spune Sf. Serafim de Sarov - este milostenia, alta este rugaciunea, care e la indemana fiecaruia. O alta, pastrarea fecioriei (pentru Hristos). Apoi, poate chiar in primul rand, impartasirea cat mai deasa. Daca nu ai un duhovnic care sa-ti permita asta, cauta unul, rezultatele sunt sigure (iti spun dintr-o experienta de 15 ani). Apoi, sa nu ne risipim in ceea ce da mustrari de constiinta si alunga Duhul Sfant. Credinta nu ti-o poti inmulti singura, e un dar de la Dumnezeu si sporeste pe masura ce starui in cele ce ti-am scris si sper ca-ti vor fi de folos. Duhul Sfant este imposibil sa nu-l sesizezi, aduce pace si bucurie in inima. Dumnezeu sa-ti ajute sa treci peste perioada de seceta!
|