Subiect: secte
View Single Post
Vechi 02.04.2009, 23:29:28
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stanislau Vezi mesajul
Bibliile neoprotestante sunt rastalmaciri periculoase pentru cei ce le imbratiseaza continutul.
Iata cum suna versetul 3.14 din Facere la ortodocsi,fata de neoprotestanti:
La ortodocsi si catolici:
Facere 3.14: "dusmanie voi pune intre tine si intre femeie,intre semintia ta si semintia ei/aceasta iti va zdrobi capul,iar tu ii vei intepa calcaiul" si cum suna la neoprotestanti:
"dusmanie voi pune intre tine si intre femeie,intre samanta ta si samanta ei,/aceasta iti va zdrobi capul si aceasta iti va intepa calcaiul".
Deci,dupa neoprotestanti,femeia inteapa si capul sarpelui si calcaiul.

In sfarsit,daca doriti sa cumparati o Biblie ortodoxa,neaparat sa urmariti ca pe prima pagina sa apara:"tiparita cu binecuvantarea....(un nume de episcop).De obicei,Patriarhul este cel care da binecuvantarea,sau Sf.Sinod.Aceea este o Biblie scrisa de Biserica.O puteti citi cu incredere.
Am observat ca si catolicii scriu ceva similar:"tiparita cu binacuvantarea conferintei episcopilor din...(numele tarii respective)
Un lucru pe care l-am vazut atacat mai sus,este ca Bibliile ortodoxe sunt pe bani,pentru ca nu sunt pe garduri si tipariturile costa si nu sunt sponsorizate de nimeni ca sa fie distribuite gratuit.Dar sunt si Biblii mai mici,tot ortodoxe,nu neaparat Biblia Jubiliara a Sf.Sinod,care costa foarte mult fiindca are explicatii abundente si este scrisa pe foaie de mare calitate.
Sotul are si o Biblie catolica si una ortodoxa, insa ambele fiind in limbi diferite, le tine pe amindoua.
Comparind pe ce catolic(italiana) si cea ortodoxa a mea(romana) nu exista diferente.
Pe prima pagina a fiecarei din aceste biblii, este binecuvatarea unui patriarh, sau in cazul celei catolice, unei institutii de rigoare.

In schimb am compart bibliile cu una penticostala, in engleza, cu le noastre, fiecre in limba lui cautind, si am constatat surprinzator, uriase diferente, lips unor intregi parti in cea penticostala.

Apoi sotul mai are o biblie din 1918, in engleza care este cea ortodoxa din cele timpuri, tiparite cu binecuvintrea unei institutii ortodoxe americne, a patriarhului nord Americii la acea vreme.

Apoi am comparat cu una adventista - este foarte diferita, foarte diferita de a noastra. Periculoasa traducere si talmacire am vazut colo.