Rusalii ( partea 1 )
Tăinuindu-și la -nălțare chipul Său văzut, Hristos / A rămas cu duhu-n duhul Maicii Sfinte , luminos ; / Și-mprejurul ei se-adună ucenicii-n foișor, / Unde-așteaptă pogorârea Duhului asupra lor. / Stăruind în priveghere și in post necontenit, / Meditează mai cu seamă un cuvânt ce l-a rostit / -Mi s-au dat puteri depline pe pământ precum și-n cer ; / De aceea să străbateți fața-ntregului pănânt, / Crăinicindu-Mi Vestea Bună în tuspatru părți de vânt ; / Fiți lumină din lumină și lumina lumii-ntregi, / Și-i spălați cu foc obrazul și cu Duhul Noii Legi. / Luminați cu fapta voastră decât vorba mai presus, / Și-nvățați pe toți să creadă toate câte vi le-am spus ; / Cel ce crede în Lumină , va fi-n veci Luminii fiu ! / Cel ce n-are crez, rămâne rob al Beznei mort de viu ! / Iată, Eu cu voi de-a pururi voi rămâne prin iubire, / Ca un prieten, ca un frate, ca un tată, ca un mire ! / De vă-ncredeți in Iubire, Ea rostește-n voi Eternul ; / Căci Iubirea-i Paradisul, iar refuzul Ei, Infernul ! / În acest concert de rugă, Preacurata, în tăcere, / Se lasă adânc pătrunsă de divinele mistere / Și cu dorul ei străbate peste graniți de văzduh / Să deschidă poarta lumii ca să sufle Sfântul Duh.
<< Va urma >>