View Single Post
Vechi 03.04.2009, 12:44:19
doarunom doarunom is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian Vezi mesajul
@doarunom: Am citit cam ce ai scris și ce ți s-a spus. Citind ce ai postat prima oară mă face să consider că cel mai bun lucru pe care să-l faci e să povestești lucrurile astea cu un duhovnic. Sincer nu prea pot fi de acord cu cei care dau sfaturi cu astfel de lucruri neștiindu-ți personalitatea ta.

Hai să îți povestesc o povestioară despre mine. Eram un timp obsedat de o fată, eram tot timpul deprimat și fata nu mă iubea, eu o doream ( deși o cunoșteam doar de pe net și prin mesaje la telefon ) și eram distrus etc etc etc. Am avut și eu vise cu sfinți, cu draci și nu mai știu cu ce. Am fost la Petru-Vodă și m-am apropiat de un monah ce fusese căsătorit și care îmi spunea la un moment dat chestii de genul că Dumnezeu nu a lăsat pe satana să se atingă de sufletul lui Iov ceea ce se întâmplă acum și de asta sunt așa ( mai aveam ispite de genul că mă simțeam tot timpul în plus la mănăstire, la o icoană făcătoare de minuni și izvorâtoare de mir am văzut într-o noapte că Hristos și Maica Domnului priveau cu o mândrie drăcească pe toți credincioșii care erau plini de evlavie față de icoană și mie mi se părea că erau ca niște fanatici după icoană etc.). Mila lui Dumnezeu a fost că am ajuns să mă spovedesc la un ieromonah la Petru-Vodă care "nu putea" să îmi înțeleagă sufletul meu. Adică odată când am avut o ceartă cu îngrijitorul bisericii, ieromonahul neștiutor a îndrăznit să îmi spună că m-aș fi putut smeri în fața respectivului om când nu înțelegea că firea mea nu ar fi putut în respectivul caz. Sesizezi ironia? Eram f mândru și din păcate acel monah binevoitor ( și era sincer binevoitor ) mi-a mângâiat ego-ul din cauză că nu îmi cunoștea sufletul meu cum era. Așa și aici: duhovnicul te poate ajuta cel mai bine.
Multumesc pentru sfat si pentru ce mi-ai povestit :) Ai mare dreptate, mandria asta ne da mult de lucru... cred ca asta e cauza tuturor relelor, fiind pacatul primordial. Trebuie sa invatam sa ne smerim si sa realizam ca suntem nimic fara Dumnezeu!
Reply With Quote