View Single Post
Vechi 03.04.2009, 20:57:42
nume nume is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2008
Implicit

si io am dat multi bani aiurea pe te miri ce... inclusiv parfumuri, mare parte le-am facut cadou dupa ce m-am dat cel mult odata cu ele. Risipa inutila.

In general... produsele de calitate cam costa...La haine, de ex, fibrele naturale sunt mult mai scumpe, la mobila, mobila de lemn e mai scumpa cu mult decat cea din pal melaminat... tamplaria de lemn e mai scumpa decat cea din aluminiu sau pvc... si lista poate continua la nesfarsit. Chiar si alimentele sanatoase sunt mai scumpe.Serviciile publice de calitate costa//// Asta-i adevarul...

Dar fiecare cumpara ca isi permite. Acum o duc mai bine financiar... Dar am avut ani buni in care singura mancare pe care o aveam in frigider era cea adusa de la tzara, ca abia imi permiteam sa iau o paine si-o cutie de margarina. Haine imi cumparam numai de la second hand, inclusiv geci, tot... Cand aveam pofta de ceva dulce, faceam friganele (ca pe vremea lu' ceashca), si carne mancam doar de sarbatori... Insa nu pot sa spun ca eram mai nefericita. Adevarul ca eram poate mai fericita decat acum, pentru ca pretuiam mai mult bucuriile ce nu erau legate de bani.
Dupa acea perioada de ...saracie... am cheltuit multi bani anapoda numai pentru ca aveam in sfarsit si-mi permiteam sa chetui fara sa-mi rup de la gura. Dar nu mi-au adus nici o bucurie cheltuielile irationale. Banii nu aduc fericire. Confortul, fara ipocrizie, pot spune ca este sentimentul meschin pe care il avem cand contemplam neajunsurile altora in timp ce noi ne inconjuram cu puf. Asta e confortul...

"omul sa fie multumit cu saracia sa, pentru ca nu bogatia, ci linistea casei tale iti aduce fericirea..."

Deci... fiecare cum poate. Eu nu am atatia bani, nu sunt o persoana instarita, doar ca traiesc mai binisor de la o vreme. Dar imi imaginez ca avand o avere cu adevarat mare si multi bani, te schimbi, este greu sa mai fii cu picioarele pe pamant. Banii schimba oamenii...banii si puterea. Niciodata nu cunosti un om cu adevarat pana nu il vezi cum actioneaza cand are bani si putere de decizie asupra mai multor oameni.
Am vazut oameni destramandu-si familia din cauza banilor... dar am vazut si oameni buni, care au ramas cu picioarele pe pamant... Totul e credinta in Dumnezeu... unde nu e El, totul se destrama...
Reply With Quote