Subiect: Cum explicati?
View Single Post
Vechi 03.01.2007, 14:58:20
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Silverstar,
Mie-mi pare rau cand vad ca reactionezi asa. Ideea era sa vorbim frumos unii cu altii. Ne-ai spus odata, de doua ori ca nu gandim...Parerea ta. Dar acum ajunge.
As vrea sa lasi macar odata garda jos si sa te arati asa cum esti, vulnerabila, dar nu in fata noastra , ci a lui Dumnezeu. Pune-te in genunchi si cheama-L. N-o mai fa pe viteaza, ca ai la fel de mare nevoie de Dumnezeu ca si toti oamenii. Dumnezeu vine, daca il chemi. Cheama-L!
Anca, am sa-ti spun niste lucruri tie si catorva de pe aici, carora, efectiv, le merge mintea: ory, mq, Ciobota Ioan, Elena.
La 19 ani, in puterea noptii, am sarit pe geam si-am fugit de acasa sa dau examen la facultate. Asa a fost si a trebuit sa fug sa-mi urmez visul.
Nu stiu cum se face, nu stiu ce s-a intamplat in subconstientul meu, in eu-l meu interior dar in jurul varstei de 20 de ani, ca studenta, am scris niste poezii. Nu sunt poeta, am doar vreo 30 de poezii din perioada aceea pe care dupa terminarea studiilor, le-am pastrat doar pt. ca apartineau unei perioade frumoase, nu pt. ca-mi placeau. Nu-mi placeau pt. ca nu le intelegeam, vorbeau despre o lume care nu-mi era cunoscuta.
Cum am ajuns dupa ani la aceste poezii, e mult de spus, problema e ca am ajuns ca sa constat ca in acele poezii eu am redat, am descris viata mea de mai tarziu, cu toate dezamagirile, neimplinirile si pierderile. Poeziile nu sunt datate, dar, daca ar fi sa le dau eu o ordine, as incepe cu poezia "Balada", scrisa in vers mioritic si o sa=ti spun de ce, pe rand.
1. Verde sfant pamant/ Lasa-ma sa cant/ Nu ma mai chema/ Pe-asfintit de stea/ Pe cantec de nori/ Sa vin inapoi/ E urat la voi...

2. Inca n-am iubit/ Si n-am fost mintit/ Nu stiu ce-i destin/ Gustul de pelin/ Si nici n-am aflat/ Ce se-ascunde-n soare/ In zbucium de mare/ In lacrimi de ploi/ Si ce e cu noi/ Cine-i Dumnezeu/ Si cine sunt eu/ Ce e vesnicia/ Si vremelnicia.

3. Sa-nvat ce nu stiu/ Am sa-ti cer pamant/ Pe soapte de vant/ Sa ma lasi in viata/ Chiar cu nori si ceata...

O sa revin cu explicatii, ceva mai tarziu. Deja e ora mesei
Reply With Quote