Răspuns pentru Veveritza
[COLOR=Blue]"DECI NU ARE ROST SA TE CERTZI SHI SA COMBATZI PE NICI UN SECTANT
[/COLOR] [COLOR=Blue]ca daca nu crede in Adevar, shi vrea precizari exacte pe text, n-ai de ce sa i le dai Dumneata, ca pe el nu-l intereseaza nici adevarul shi nici credintza care se infricosheaza, se smereshte shi se straduie sa respecte, ci pe ei ii intereseaza altceva ce nici nu ma intereseaza sa mai osandesc sau sa afirm, dar daca ei se cred Dreptzi shi shtiu cum este shi ce este, poi atunci sa shtii ca Hristos a venit pentru pacatoshi shi nu pentru dreptzi shi pe aceshtia i-a chemat la pocaintza shi nu pe dreptzii care se cred dreptzi shi mantuitzi shi dau lectzii pe text ce shi cum scrie acolo. "
[/COLOR]
- Ori e o concepție defetistă, pe care eu personal o resping, care te trimite în banca ta, să taci și să rabzi și să nu combați nimic , ca și când ai fi de acord cu năzbâtiile sectare. Desigur că nu trebuie să ne certăm , ci să vorbim cât mai frumos și cât mai academic putem; dar nici să facem pe proștii nu e o soluție, așa cum ar vrea Vsovi. Poate se gândește că așa o să-l lăsăm în pace. Ei bine, nu. Am văzut un videoclip pe Metacafe (Rabbit VS Snake Most Viewed) în care un iepure a atacat un șarpe. Șarpele dădea să-l muște, dar nici iepurele nu se lăsa. Și l-a tot sâcâit iepurele pe șarpe, sărind ca un iepure în jurul lui și din când în când mai mușcându-l și de coadă, așa încât bietul șarpe abia și-a găsit refugiul urcându-se pe crengile unui copac. Iar iepurele a rămas jos să-l pândească. Asta da, pildă!
- Ori, îl deranjează că unii ortodocși apelează la texte biblice, "ca sectarii" în loc să facă supoziții "după ureche". Ei bine, nu sectarii au fost primii care au apelat la Scripturi, ca să-și susțină părerile. Domnul însuși a fost un exemplu, pe când zicea: "Ce scrie în Lege? Cum citești?" - adică mai pe înțelesul nostru, "cum citezi?" Dar se pare că pe Vsovi citatele ori îl agasează, ori se face că nu le aude și nu le vede, pentru că degeaba îi dai citate, că el o știe una și bună: cine nu gândește și nu crede ca mine, e împotriva mea.
- Ori, în capul lui e o așa confuzie între drepți și păcătoși, încât toți drepții sunt păcătoși și toți păcătoșii sunt drepți. Adică, or fi sectanții drepți și ortodocșii păcătoși, dar Hristos pentru toți a venit ca să-i mântuiască, deci nu ne putem ascunde după perdeaua indiferenței: "...[COLOR=Blue]nici nu ma intereseaza sa mai osandesc sau sa afirm...[/COLOR]"
Greu la deal, cu boii slabi...
|