Citat:
Īn prealabil postat de Eufrosina
Traiesc o stare mentala ciudata, sunt imprastiata, sunt aeriana, totul mi se apre ireal, am multe ispite, si stari anxioase si pe deasupra mai ma viziteaza si slava desarta. Ce pot face? Ma rog dar nu cu tot sufletul fiidnca slava desarta nu ma lasa. Merg la biserica dar gandurile de hula ma fac sa ma invart in jurul biserii fara sa gasesc liniste. Sutn spovedita si impartasita si tot proasta am ramas.
Nu am voie sa tin post, parintii sunt necredinciosi si mi-au luat cartiele de credinta si rugaciune. Ades noaptea ma trezesc cu fiori de spaima si cu frica ca ma voi duce in iad. Ce sa fac ca sa scap? Am uitat multe din cele ce stiam despre Dumnezeu dar ultima speranta e ca inca ma iubeste asa in halul in care sunt.
De ce mi se intampla mie asta? De ce nu pot avea o viata normala cu o minte cu griji idei ganduri normale fara rataciri mintale?
Help!!!!!
|
Orice urcus este anevoios. Urcusul duhovnicesc presupune si sacrificii. Daca ai adresa intrebarea ,,De ce mi se intampla mie asta?'' unui duhovnic incercat, ti-ar spune ce mi-a spus si mie cu ani in urma. Ti-ar spune ca este o intrebare egoista.
Dar, daca iti pui astfel de intrebari si incerci sa mergi pe calea cea ingusta si anevoioasa insemna ca esti pe drumul cel bun. ,,Ori de cate ori vei cadea, scoala-te si te vei mantui!'' - ne spune undeva Insusi Mantuitorul. Isi pun astfel de intrebari oamenii carora le pasa de sufletul lor. Asa cum poate ai aflat, credinta ne va fi pusa la incercare si Dumnezeu ne caleste prin ispite si incercari pentru a face fata vremurilor care vor urma.
Iarta-i din suflet pe cei care-ti gresesc, roaga-te pentru mantuirea ta, spovedeste-ti pacatele cu atentie, dupa indreptar, verifica-ti si gandurile. Discuta si despre gandurile care-ti trec prin minte cu un duhovnic incercat, caci exista si ganduri care nu sunt ale tale, ci ale diavolului. ,,Razboiul nevazut" presupune exact aceasta lupta cu gandurile. Oricarui gand nepoftit spune-i cu mult curaj: ,,Inapoia mea, satano!" si o sa vezi ca, daca insisti, nu te mai deranjeaza.
Postul, rugacinea , citirea cartilor duhovnicesti scrise de Sfintii Parinti, Vietile Sfintilor si in primul rand Noul Testament te ajuta sa lupti cu tine insati, te ajuta sa renasti pe plan duhovnicesc. Atunci vei recunoaste usor inventiile diavolului si vei rade de ele. Chiar daca vor fi mai mari sau mai multe,
tu le vei privi altfel.
Sfantul Siluan Athonitul ti-ar spune mesajul pe care insusi Mantuitorul i l-a spus: ,,Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui!" Cu totii ne luptam cu ispitele cum putem. Nu esti singura. Toti cei care vor sa se mantuiasca sunt incercati ca argintul pentru a se alege cei care se vor mantui de ceilalti. Ispitele sunt chiar necesare. Fara lupta nu pot exista invingatori.