Subiect: Intrebare ....
View Single Post
Vechi 04.04.2009, 19:32:51
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinateodora11 Vezi mesajul
Doresc sa stiu daca, din punctul de vedere al Bisericii si al Canoanelor, este sau nu valabila o casatorie religioasa efectuata "cu dezlegare de la preot" in Sfantul Post al Pastelui si in Sfantul Post al Nasterii Domnului ???
Am doua prietene : Cristina si Maria care s-au casatorit religios, acum citiva ani, cu dezlegare de la preot (cica), Maria facand nunta chiar in Sfanta Bisrrica.
Cristina (nu eu) s-a casatorit in Postul Pastelui (cu preot - dar acasa), iar Maria s-a casatorit in Postul Craciunului. Sunt ele in fatza lui Dumnezeu unite cu barbatii lor ? Ca ele asa sustin - ca nu are importanta faptul ca s-au casatorit in Post.
Astept parerile voastre, desi eu le-am spus ca in fazta lui Dumnezeu nu sunt unite cu barbatii lor. De ce ? - simplu : pentru ca in Post nu se fac Nunti. Scrie clar in orice calendar Bisericesc.
Le-am intrebat de ce asa graba de nu mai pot astepta sa treaca Postul respectiv (fiecare caz in parte) dar nu m-au ascultat.
Voi ce credeti ?????? Sunt Binecuvantate sau nu in fatza Domnului in unirea cu barbatii lor ???
Subiectul în sine este interesant de discutat în măsura în care este o temă de topic ca oricare alta. Atâta timp cât preotul care are puterea de a lega și dezlega pe pământ și în cer păcatele oamnilor cum pot eu sărman păcătos să judec și să consider nulă taina săvârștă de ei?
Puterea lui Dumnezeu de a ierta păcatele prin preoți este atât de mare încât nu putem noi face atâtea păcate câte Dumnezeu ne poate ierta.
Oare ce este mai grav:să trăiești ani de zile necununat sau să te cununi cu dezlegare în post?
Fac o mică abatere de la subiect povestindu-vă o scută convorbire a unui mirean cu părintele duhovnic.
" -Părinte eu nu pot să vin duminica la biserică până nu gust ceva -credeți că e păcat?
- Este păcat să mănânci și să nu vii la bieserică."
Cam așa este și în situația mai sus amintită.
Reply With Quote