despre intelegere
De cele mai multe ori noi vorbim de lucruri despre care ne inchipuim ca sunt asa conform puterii noastre de a intelege Cuvantul lui Dumnezeu si a luminii primite de la El, Asta bineinteles ca are o mare legatura cu mediul in care traim.Singurul lucru pe care tb sa-l facem noi este ca atunci cand primim unde de lumina sau de intuneric sa incercam sa trecem prin sita ganirii noastrecare tb sa se bazeze pe Cuvantul lui Dumnezeu, si sa alegem ce este bun confom lumini care am primit-o de la Domnul , sa incecam sa inmultim acel dar daca este dar, sau sa eliminam daca este intuneric ,cand spun asta ma bazez si pe pilda talantilor, si imi este frica ca ceia ce am primit sa ascund in tarana .In rest apostolul Pavel spune ca tot ceea ce nu vine din incredintare este pacat .Iar el amers pana la al treile cer si a vazut lucruri care nu se pot spune .In rest Domnul ii spne lui Nicodim ''12. Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești? '' Si arata mai departe singura descoperire a Lui Dumnezeu pt noi oamenii este Isus Cristos si crucea Lui ,deci teologia pe care noi tb sa ne bazam sta in Isus Cristos si in jerfa de la Golgota Cerul este Isus Cristos noi ne vom putea bucura de imparatia Lui Dumnezeu chiar de aici de pe pamant ,daca in noi are loc acea transformare ,acea nastere din nou.
Sfantul Ioan spune in prima sa epistola cap4/8 Sa ne ajute Domnul sa avem dragote uni fata de alti pt ca Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.
|