Eu cred ca am scris destul de clar sa se inteleaga ca nu e voia lui Dumnezeu sa vina sfarsitul lumii.
Da cine crede ca Dumnezeu a creat pe unii oameni sa se mantuiasca si pe altii ca sa se piarda?
"Cu voie nu voiesc moartea pacatosului ci sa se intoarca de la calea lui cea rea si sa fie viu".
"Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, mai înainte i-a și hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi născut între mulți frati".
Care om nu e creat dupa chipul Domnului nostru Iisus Hristos?
Care?
E vreunul sa nu aiba suflet?
Nu reiese de aci oare ca Dumnezeu i-a prestiut pe toti oamenii spre mantuire?(ca toti se pot mantui adica).Ba clar reiese.
Normal ca pe toti i-a creat Dumnezeu dupa chipul Fiului sau.
Da cine crede ca Dumnezeu a creat lumea pentru ca apoi sa o distruga?
Conform Sfantului Ioan Gura de Aur nu exista soarta.
(cine crede in soarta oare de ce merge la Sfanta Biserica?Nu mergem acolo sa primim de la Dumnezeu "ruperea zapisului pacatelor noastre" si sa fim toti mantuiti?)
Sau cine zice ca Dumnezeu tine lumea pana se completeaza numarul ingerilor cazuti si ca de aci rezulta ca e numar finit de oameni care se pot mantui?
Eu nu stiu dar raspundeti-mi la acesta:
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu locul carui inger l-a luat?
Caci Sfantul Arhanghel Gavriil este mai marele ostilor ingeresti si inainte de caderea ingerilor si dupa.
(Satana era "intaistatorul cetei terestre" cum arata Sfantul Ioan Damaschinul. Nu era arhanghel era heruvim.Arhanghelii sunt ceata arhanghelilor care sunt una din cetele de jos ingeresti si arhanghelii adica arh-angheli mai mari ingerilor,cum sunt sfintii arhangheli Gavriil,Mihail ; unii zic ca sunt in numar de sapte dupa numarul darurilor Duhului Sfant.).
Sau Sfantul Ioan Botezatorul?
Este normal ca Dumnezeu vrea cati mai multi oameni sa se mantuiasca si sa mosteneasca bucuria cea vesnica.
Se stie ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu a fost inaltata mai presus de toti ingerii si Sfantul Ioan Botezatorul la fel.
Normal ca nu e voia lui Dumnezeu sa vina Sfarsitul lumii e voia Satanei si a dracilor sai.
|