View Single Post
Vechi 06.04.2009, 23:10:02
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Cand am fost in liceu am invatat si psihologia,chiar dadeam teza la aceasta materie.Printre alte lectii,la teza ni se daduse sa invatam tot capitolul despre temperamente.Care mai de care au tocit o gramada,insa cand a venit profesoara a spus subiectul pentru teza;"descrieti-va propriul temperament!".Toti au ramas paff,nu se asteptau la o astfel de incercare,care nu prea avea de-a face cu toceala,dar bine-neteles ca trebuia facuta o descriere amanuntita in functie de tipurile de temperament invatate.
Cred ca am luat zece in acea teza si,mai mult decat atat am pus-o pe profesoara intr-o situatie putin mai dificila,scriind o lucrare destul de ciudata,una care reflecta o personalitate nu prea adaptata mediului social.
In consecinta,am exprimat trasaturi din fiecare temperament in parte,apoi un haos din amestecul acestora,iar in final ceea ce ma poate reprezenta mai bine si anume,temperamentul melancolic...cu toate ca balanseaza cam la acelasi nivel doua tipuri de temperament,flegmatic si melancolic,cu toate ca am fost intotdeuna timida,dar niciodata papa-lapte si nici nu stau sa crosetez.
Deci,ne inclinam spre anumite temperamente,insa intrunim trasaturi din fiecare,mai mult sau mai putin.Oricum,genetica asta ne omoara,pana la urma,fie ca suntem mai credinciosi,sau mai putin credinciosi,tot psihologia asta ciudata ne coordoneaza intr-o buna masura din surdina evenimentelor intampinate de-a lungul vietii si-a geneticii incontestabile.