Citat:
În prealabil postat de PISICUTA35
Sunt cu totul de acord ca e pacat sa ai relatii sexuale inainte de casatorie. Si voi la fel din cate am citit.
Dar exista un mare of:
La vremea cand a fost scrisa Biblia casatoriile intre tineri se faceau la varste fragede, nu ca acum la 25-30-35 ani. Un tinar / o tanara normala din punct de vedere fizic si psihic, cu un corp sanatos, are atractie naturala spre sexul opus, fie ca vrea si ca nu vrea. Sa zicem ca are si credinta destula cat sa stea departe de o relatie, 2, 3, care implica iubire sau nu, etc. Deci are 25-30-35 ani. Se pazeste cum poate de atacurile mediului din jur, mai usor cand e singur(a), si tot mai greu cand incepe sa cunoasca pe cineva si incepe sa iubeasca. Mai ales cand se indragosteste - simte, doreste sa te contopeasca cu fiinta iubita sufleteste, fizic etc.
Ce face atunci? cum scapa de presiunea sexuala care il apasa?
Sta cuminte pana intr-o zi si apoi zice: gata, m-am saturat si isi incepe sa faca dragoste ? folosesc termenul asta pt ca iubeste fiinta de langa el (dar of - e pacat!)! incepe sa se masturbeze? (dar of - e pacat!)! vrea sa se casatoreasca dar nu a terminat facultatea etc, parintii nu sunt de acord cu alegerea facuta, poate au dreptate, poate nu, lucrurile merg greu etc. - dar of - presiunea creste - si e pacat ca e consumata la nivel de creer ca desfrau .... ei, deci ce spuneti? ce sa faca? CONCRET.
|
Pe timpul bunicii se casatoreau si sub 20 de ani,acum majoritatea casniciilor se incheie poate si dupa 30.Atunci ce faci?Sunt lucruri firesti,zic eu,e normal ca acest corp sa isi ceara drepturile,indiferent cat i-ar fi ele de negate.
Sa fim seriosi,cati oameni ating un nivel atat de mare de spiritualitate,incat sa stapaneasca nevoile sexuale care apar in corp?Si atunci toate aceste dorinte firesti reprimate de rational duc la dezechilibre in corp,la frustrari enorme si ne miram de ce unii si altii au pierdut orice echilibru interior in pofida tuturor teoriilor pe care le emit.