View Single Post
Vechi 07.04.2009, 15:07:00
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de trandafiralb Vezi mesajul
Eu zic sa nu mai pierdem timpul cu intrebari a caror raspuns il stim deja: Da, Mantuirea e doar la ortodocsi si poate la catolici (gresesc?). Restul ajung in iad, chinuiti pentru eternitate.
Da, gresesti. Mantuirea numai Dumnezeu o acorda si stie El bine sa cerceteze inimile. Deci nu te grabi sa condamni aproape intreaga omenire la chinuri infernale... :) Exista mai multe "raiuri" ca sa le zic asa, unele mai apropiate de Dumnezeu, altele mai "departate" (talharul de-a dreapta a pasit in Rai, dar in mod sigur nu a ajuns in Imparatia Cerurilor cu Ioan Botezatorul). Si mai multe nivele de chin, adica un criminal in serie nu va sta in acelasi loc cu un crestin care nu a reusit sa se mantuiasca din cauza patimii iubirii de bani sau a mandriei de exemplu.

Si nu poti sa condamni la gramada aproape 2 miliarde de chinezi si 1 miliard de indieni (si pe cei dinaintea lor) pentru ca n-au auzit de Iisus Hristos. Pentru ei exista alte criterii de judecata, cum s-a mai scris pe forum de cateva ori.

Deci credinta ortodoxa este cea adevarata, Dumnezeu nu-i va judeca pe oameni superficial pentru vesnicie. Fiecare dintre noi este un caz particular, insa vai de noi ortodocsii care mult am stiut si putin am facut... Pentru noi nu vor exista circumstante atenuante!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote