Citat:
În prealabil postat de icjulian
Doamne ajuta !
Am si eu aceasta intrebare . Nu vreau sa politizez , desi in lume niciodata nu s-a putut trai fara a fi putin politic . Ganditi-va ca de cand s-a legalizat homosexualitatea in Romania , au aparut o grmada de chestii care inainte nici nu erau de conceput . Si nu doar in comunism , ci nici pe vremea cand era Romania era regat . Am inteles ca a fost o chestiune impusa de UE pentru aderare . Inteleg ca oamenii au drepturi ( dpdv juridic nu prea ai ce comenta la legalizarea homosexualitatii ) , dar cum ramane cu dreptul nostru spiritual de a refuza asa ceva ? S-a organizat un referendum sau ceva asemanator la vremea respectiva ? Din cate imi amintesc eu , nu .
Iata o atitudine : in Canada , acum mai multi ani , s-a pus problema legalizarii homosexualitatii . Parlamentul a promulgat legea referitoare la legalizare si mai era necesara doar promulgarea ei de catre primul ministru al Canadei . Auzind arhiepiscopul romano-catolic al Canadei despre starea aceasta situatie , a iesit public la televizor si a afirmat raspicat ca daca primul ministru va promulga legea , va fi excomunicat ( primul ministru era romano-catolic ) . Primul ministru a promulgat legea si a fost, intr-adevar EXCOMUNICAT . Eu am facut odata o afirmatie : ca nu voi ierta niciodata pe cei care au promulgat legea homosexualitatii . In cadrul in care ma invarteam eu , era si un P.N.L.-ist , il stiam ca este P.N.L.-ist . Ajungand in fata unui preot care m-a canonisit odata pentru un anumit pacat , m-am dus la el sa ma dezlege . Preotul m-a obligat sa ma spovedesc la el ( atentie, M-A OBLIGAT , desi i-am spus clar ca nu am venit pentru spovedanie , ci pentru dezlegare in conditiile in care , dupa cum am mai spus primisem deja canon de la el , si totusi M-A OBLIGAT ) .Asta a venit in conditiile in care am afirmat de fata cu un anumit P.N.L.-ist ca eu nu voi ierta niciodata pe cei care au legalizat homosexualitatea in Romania ( dupa cum se stie , P.N.L. a fost la putere intre 1996 si 2000 , cand a fost legalizata ) .Eu stiu ca preotul acela are obiceiul sa intrebe daca ierti pe cei ce ti-au gresit si nu stiam cum sa-i explic ca asa ceva , dupa parerea mea , este greu de iertat in conditiile in care multi , chiar si unii oameni pe care i-am cunoscut , au luat-o pe calea aceasta , oameni de altfel cumsecade si practica aceasta loveste mai mult in tineri decat in batrani .
Si eu asa stiu ca trebuie sa ierti de saptezeci e ori cate sapte , si dupa cum mi-a explicat un preot , inseamna tot , adica orici greseala , dar nu sunt sigur daca chiar asta este ceea ce a vrut sa spuna Mantuitorul cand a spus aceste cuvinte .
Ma poate lamuri cineva ? Astept raspuns sau aici , sau mai bine pe e-mail-ul meu personal : icjulean@gmail.com .
Multumesc anticipat .
|
Ma ierti ca raspund cu atita intarziere.
Uite ce cred: nu are importanta, ce anume si cit anume nu poti ierta, important este sa ierti.
Deci, tu ca un muritor de rand, ca si mine, noi trebuie sa iertam, ca apoi sa fim iertati.
Legea homosexualitatii, ne zguduie pe toti, putini sint aceia care o vor, insa nu stim noi cine/ de ce/ pentru ce/ arhiepiscop/ adunare/ revolta/ etc etc, tu tot trebuie sa ierti.
Trebuie sa ierti ca sa te mantuiesti, tu sa-ti mantuiesti sufletelul tau, deoarece lucrurile care sint peste puterea noastra, vor fii rezolvate de Domnul. Noi nu avem puterea respectiva.
Acel preot TE-A OBLIGAT, deoarece stia ca tu ai facut un legamint de ura( neiertare=ura, asa cum explica aici cineva) si ura, neiertarea nu vine d ela Domnul
Domnul Dumnezeu este foarte simplu: iubire. Atit.