despre intelegere
1.V.T nu este mai simplu de inteles decat N.T ,iar Timotei la varsta copilariei a avut ca invatator pe mama sa si bunica sa.
2, Fara marturisirea pacatelor suntem intradevar lipsiti de Dumnezeu ,iar Scriptura ne spune ca daca zicem ca nu avem pacat il facem mincinos si Cuvantul Lui nu se afla in noi(1Ioan1/10)iar putin mai sus spune 9. Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea. Vezi este un alt sistem de gandire .Protestantii au ca Preot si Duhovnic pe insusi Domnul Isus Cristos ,pt ca El ne iarta pacatele si prin El am fost rascumparati In Biserica Traditionala preotul intervine cumva intre om si Dumnezeu este foatre greu sa explici unui protestant necesitatea marturisirii pacatelor in fata preotului in vederea iertarii pacatelor pt ca Sfantul Apostol Pavel spune Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus, (1Tim2/5)
In Ioan 20 Domnul spune: 21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.
Aici intervine o pb. daca cumva Duhul Sfant care a fost suflat peste ucenici si care avea puterea sa ierte pacatele ramane si se poate transmite din generatie in generatie prin episcopi preoti etc, daca da atunci tu ai dreptate in schimb daca nu este asa stam pe o fundatie care se misca .Eu iti spun un lucru ca de lungul timpului era suficient ca satana sa fure acest Duh Sfant si sa rupa acest lant numai o singura data ,(si in istorie putem vedea multe exemple de preoti care au lucrat cu puterea celui rau)Si totul s-ar fi terminat.
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa vedem asa cum vrea El ,
Amin,
|