Citat:
În prealabil postat de windorin
Ma straduiesc sa dau altora ce am primit si eu de la altii. Nu sunt stapan pe mine, atat cat mi'as dori, insa ma straduiesc sa le duc pe toate. Cu toate acestea, nu reusesc sa o fac asa cum ar trebui.
Parintele Nicolae Steinhardt: "Daruind vei dobandi. [SIZE=2]Nu din prisosul, nu din putinul tau, ci din neavutul tau, din ceea ce iti lipseste. Daruind altuia ce nu ai (credinta, lumina, incredere, nadejde) le vei dobandi si tu. [/SIZE][SIZE=2]Trebuie sa-l ajuti cu ceea ce nu ai. Dand lumina pe care nu o ai, o vei avea si tu. [/SIZE][SIZE=2]Dand ce nu ai, dobandesti si tu, cel gol, cel pustiit, cele ce-ti lipsesc."[/SIZE]
Pe aceste cuvinte ma straduiesc sa imi intemeiez viata. Sfatuind pe altul, incep sa cred si mai mult in cuvintele pe care i le spun. Ridicand pe altul, simt ca ma ridic impreuna cu el. Daca nu as crede aceasta (ca ridicand pe cel de langa mine, ma ridic si eu cu el) as tacea si m'as gandi numai la barna din ochiul meu. Insa simt ca ma ridic cu cel de langa mine, mai mult atunci cand ii vorbesc decat atunci cand tac.
Iarta'ma, daca am parut ca fac pe cel intelept.
|
Adevărat ai grăit frate Dorin(vezi tu și pe mine mă chiamă tot Dorina și tocmai am descoperit că acest nume vine de la "
doros" din limba greacă care înseamnă
dar).
Este necesar să ne vedem micimea noastră raportată la ce vrea Dumnezeu de la noi.
Cel mai mult mi-a plăcut când ai spus
"aș tăcea și m-aș gândi numai la bârna din ochiul meu,însă simt că mă ridic mai mult cu cel de lângă mine atunci când vorbesc, decât atunci când tac"deoarece așa simt și eu.Aș dori ca toți oamenii pe care îi cunosc și pe care îi voi cunoaște de acum încolo să înțeleagă ce am înțeles eu .
Aș dori mai concret spus, să ajungă fiecare să simtă că numai prin credință viața are sens și că rostul nostru pe Pământ ,această gară în care așteptăm trenul spre veșnicie sau spre nicăiei, este darul pe care Iisus Hristos nu l-a lăsat nouă oamenilor prin jertfa sa pe Cruce.
E testul pe care îl trecem sau nu.
Căci felul cum depășim suferințele și încercărle ne poate zidi sau ne poate pierde.
Eu personal cel mai mult regret timpul irosit, pe lucruri nefolositoare pe care l-am cheltuit, până am înțeles aceastea.