Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
icjulian, lucrurile in Romania inca nu sunt bune, unele dintre ele, si totusi noi romanii alegem pasivitatea, in loc sa facem ceva, pentru a le indrepta. Daca nu mergi la alegeri, vor fi alesi tocmai aceia, care vor scoate legile amintite de tine, si altele la fel de rele. Nu stand pasivi, ci fiind activi, implicandu-ne, vom realiza ceva.
Eu traiesc in Scandinavia, una dintre tarile de limbi germanice; locuitorii au spirit de luptatori, se lupta si discuta in amanunt fiecare lucru, care li se pare lor de o oarecare importanta. In final trag concluzia, si chiar daca nu satisfac dorinta tuturor, totusi au facut un efort, si-au unit capetele si au judecat o situatie si au tras o concluzie. Romanul nu e atat de analitic, fiind inclinat, precum toate popoarele latine spre vorbarie multa; ia decizii in graba, pe care le regreta 5 minute mai tarziu; sau nu ia nici o atitudine si asteapta "Pica para malaiata in gura lui natafleata", adica altul sa judece, sa ia atitudine si sa aduca bunastarea pe tava. Ei bine, asa nu se poate. Acestea sunt urmarile comunismului, chiar daca au trecut niste ani buni, noi romanii suntem inca timorati in prezenta autoritatilor si preferam neamestecul, in loc sa ne asezam la masa tratativelor, dar ii criticam pe cei care totusi se implica si fac de bine,de rau ceva.
Exercitiu trebuie sa inceapa cu omul de langa tine: sa nu iti fie indiferent.
Ii e rau, cum il ajuti?
Ii lipseste ceva, cum il ajuti?
E necajit, nedreptatit, cum il ajuti? dar noi ce facem?
Aceptam suferinta, lipsurile altuia, fara sa ne pese, atata timp cat nu suntem noi cei afectati. Asa nu ajungem departe. Trebuie luata atitudine. Exista legi, in baza carora iti poti face un punct de vedere, pe care sa consturiesti.
Dar pasivitatea e egala cu stagnarea sau cu adancirea raului. Nu cred ca asta vrei.
|
1. Nu am votat pentru ca Duminica este ziua pe care trebuie sa ti-o inchini mereu lui Dumnezeu . In plus era sarbatoarea Sf. Apostol Andrei .
2. Daca as fi votat cu oricare dintre partidele aflate acum in Parlament , as fi adus contributia mea la legalizarea incestului . Deci , pana la urma , am procedat bine sau nu ?
3. Uniunea Europeana este construita pe niste criterii foarte vagi si deloc bine conturate . Adica , mai simplu , azi nu stii ce se va intampla maine sau peste o luna , un an , etc . Uniunea este construita si ea creste din mers , adica atunci cand le trazneste lor o idee o pun in aplicare , ca tot nu iese intreaga Europa in strada ca sa-i opreasca .
4. Avand in vedere ca traiesti intr-o tara nordica , poate nu stii ca ne-au promis sarea si marea in campanie ( si nu e prima in care ni se promite ) si s-a ajuns la legalizarea incestului .
5. Practic , subliniez PRACTIC , votul tau conteaza pana in momentul in care cei votati au ajuns la putere . Din momentul acela , ei decid , si daca iesi in mass media cu parerea ta crestina despre viata , intr-o buna zi te trezesti saltat si inchis intr-o puscarie sau intr-un azil psihiatric .
6.Dupa cum am spus , ei decid si tu poti sa faci cata gura vrei ,ca de auzit te aude , dar de ascultat...? si tu ai fost ala care i-ai dat votul...
7. Pe mine nu ma intereseaza discutiile nordicilor asa cum nu ma impresioneaza cele ale celor de neamuri latine . Daca o discutie iese fara solutie convenabila pentru toti , atunci discutiile au fost fara rost . De premiat se premiaza doar succesele , nu ?
8.Si pana la urma , in tarile nordice ce s-a rezolvat ? Ca dau 2 doze de heroina pe zi celor care nu au reusit sa se trateze cu metadona ? Asta e solutia ? Adica ei cheltuie banii oamenilor pentru prostiile altora . Ce mai solutie ?
Imi pare rau daca am fost " acid " , nu stiu ce varsta ai , dar la adapostul a poate mii de euro salar e usor sa vorbesti . In tarile nordice si nu numai , in occident in general , omul este mult mai bine protejat decat in Romania , din toate punctele de vedere .