View Single Post
Vechi 08.04.2009, 23:09:31
Anca-Miha
Guest

Implicit

Ideea e, sa nu existe om, care sa nu plateasca pentru apa pe care o bea. Si aici in Scandinavia, chiar daca ai fantana in gradina, ai totodata si o aprobare sa o folosesti, precum si un tarif pentru un numar de metri cub pe an. Deci nu esti chiar de capul tau! Dar omul este inventiv. Cineva a pus mai multe filtre, un fel de bureti prin care sa se scurga apa de ploaie de pe acoperis. Au analizat apa la laborator si rezutatul a fost peste asteptari: apa de ploaie devine curata, adica nu i-au gasit impuritati, deci poate fi folosita ca apa de baut; dar nu s-a primit recomandarea de a fi bauta. Inventatorul a fost f dezamagit, si pe buna dreptate.
Nu vad, deci, cum ai putea scapa de taxe, odata ce ai CNP. Pe de alta parte ma gandesc, ca o pestera e mult mai buna de vietuit in ea. Am citit ca si pe Sfantul Munte sunt pesteri populate... mai bine decat betoing... sau acum vrei sa te asiguri si in caz de razboi nuclear?

In privinta WC-ului, sunt mai multe posibilitati. Si aici exista sate ecologice, adica facute numai din materiale gasite in natura: baloti de paie, legati intre ei, din care se fac zidurile, care se imbraca. Am vazut case cu etaj si cu toate facilitatile. Nu ai zice ca e din paie si tine f cald. In zona cu case ecologice nu exista canalizare; omul are voie sa-si sape o groapa de o anumita dimensiune si la o distanta apreciabila de casa. Cum se face groapa? Se sapa in perete, ca o nisa, astfel incat sus si jos e pamant; doar peretii laterali sunt din beton. Deasupra gropii se planteaza o salcie, care va folosi apa si restul se depune. O alta posibilitate e, de a face in gradina in fiecare saptamana cate o gropita, in care se ingroapa cel mai bun "ingrasamant" din lume. Nu e gluma!
Sper ca ti-am dat niste idei, Emanuel, acum ca stii ca mai ai timp...

As zice sa nu discriminam: si homo sunt tot aproapele nostru; maine el/ea se pocaieste si noi ramanem cu judecata! Nu e bine!
Reply With Quote