09.04.2009, 07:43:58
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2006
|
|
Maestrul de orchestră și tânărul ucenic
[COLOR=green]Motto: "Mulți sunt chemați, dar puțini aleși" [/COLOR]
[COLOR=green]Un maestru de muzică avea un post vacant în orchestra lui. Pentru ocuparea postului a dat un anunț în ziare că în ziua cutare, la ora opt dimineața, pe strada cutare, numărul cutare, va avea loc un concurs. [/COLOR]
[COLOR=green]La ora opt, s-au adunat în fața clădirii cu etaj bărbați și femei, tineri și vârstnici ca să se prezinte la concurs. Dar, spre marea lor decepție, ușa era închisă, perdelele nu se ridicaseră, iar pe ușă n-a ieșit nimeni. [/COLOR]
[COLOR=green]Unii dintre cei adunați ziceau că cel care a dat anunțul și-a bătut joc de ei. Alții ziceau că-și pot găsi serviciu în altă parte. Și toți aceștia au plecat. [/COLOR]
[COLOR=green]Până la urmă, n-a mai rămas decât un singur tânăr, care nu credea că cel care a dat anunțul și-a bătut joc de ei și, în plus, căruia îi plăcea foarte mult muzica. Stând rezemat de un copac, ceilalți care plecau, râdeau de el ca de un naiv. El însă nu-i băga în seamă și aștepta răbdător. [/COLOR]
[COLOR=green]La un moment dat, ușa se deschide și maestrul vine la el și-i zice: [/COLOR]
[COLOR=green]"Tu îmi vei fi discipolul cel mai devotat. Să nu crezi că eu, la ora opt, nu vă vedeam. Mi-am făcut un orificiu la perdeaua de la etaj și vedeam cum pleacă toți ceilalți pe rând." [/COLOR]
[COLOR=green]Și l-a luat de braț pe tânărul care i-a devenit cel mai bun și devotat ucenic.[/COLOR]
[COLOR=green]Răbdare, încredere, dorință și voință![/COLOR]
[COLOR=green][SIZE=1](Nu prea cred eu că răbdarea poate fi cel mai bun criteriu de selecție. Dar, fie! Că doar e poveste...)[/SIZE][/COLOR]