View Single Post
Vechi 03.01.2007, 23:23:21
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Draga mq, Iisus Hristos prin Sf Apostoli, a infintat Biserica Crestina, despre care spune ca nici portile locuintei mortilor nu o vor putea darama si biruii, a incerca sa-l cunosti pe Dumnezeu altfel decat prin Biserica, este erezie, si oricat de mult am crede ca avem dreptate, nu putem sa-l avem pe Dumnezeu inafara Bisericii, daca se putea, El nu o mai infinta!
Nu, ortodoxia nu este lipsita de ratiune, dar vroiam sa-ti spun ca pe Dumnezeu nu-l poti invata si cunoaste la fel cum poti invata formulele derivatelor sau integralelor defintie, intelegi? Prin Sf Taine, Dumnezeu isi revarsa Harul Sau peste noi, ni se impartaseste noua cu Trupul si Sangele Sau, de asfel de cunoastere am eu nevoie, nu de una rationala, caci prin gandirea pur omeneasca nu-l vei putea cunoaste pe Dumnezeu niciodata, in materie de credinta nu-i chiar indicat sa-ti faci propriile tale pareri ca se ajunge la o dezbinare uriasa, uita-te in lumea crestina, cate secte sunt, astea toate s-au format din interpretari proprii despre Dumnezeu, daca Domnul a infintat o Biserica prefer sa ascult de ea decat sa-mi fac tot felul de idei "interesante" despre Divinitate si Dumnezeu, intelegi? Cu Dragoste Danyel, Domnul sa fie alaturi de noi Amin

Reply With Quote