Citat:
Īn prealabil postat de dorinastoica14
Cred ca ar fi de folos totusi in cadrul activitatilor din parohie sa se organizeze si astfel de discutii in care, sa fie posibil un dialog intre preot, diacon si credinciosi.
Nu am abordat acest subiect din punct de vedere personal mai ales ca, eu am duhovnic si pot discuta orisice problema fara teama ca as deranja pe cineva cu vreo intrebare!
|
Mi se pare foarte util, ca parohia sa organizeze asemenea discutii din cand in cand.
Ideea era ca nu-l putem intrerupe pe preot in mijlocul Liturghiei, pentru a pune intrebari. Am asistat odata la interventia unei doamne in mijlocul predicii si a fost destul de jenant, tocmai stiind ca femeia nu trebuie sa vorbeasca in Biserica. Dupa Liturghie este chiar indicat sa intrebam si sa clarificam ce nu am inteles sau ce am dori sa aprofundem; iar ideea organizarii unor discutii cu enoriasii mi se pare f buna; am propus si eu la noi, dar pana acum nu s-a realizat. Poate in viitor...
Dorina, eu stiu de acum ca nu esti o novice in ceea ce priveste cunoasterea...
Si aici nu facem altceva decat comunicare intre noi. Comunicarea nu poate avea loc, daca unul dintre participanti are o atitudine defensiva, fara motiv un motiv real.
Daca nici cu cei maturi in gandire si cu cunoastere nu se poate comunica, atunci despre ce vorbim aici pe acest topic?!? Intentia e de a comunica, nu de a leza.
Doamne ajuta!