Subiect: Hirotonia femeii
View Single Post
Vechi 11.04.2009, 13:48:18
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Cred ca este mai bine sa tinem cu dragoste de canoanele Bisericii noastre, si sa nu discutam fara rost "de ce nu se poate lucrul asta sau celelalt"; fiindca altfel putem incepe sa gustam tot ce ne ofera pe tava azi curentul acesta anticrestin (dar viclean) care stim noi la ce duce...
Dar unii, ca mine, ar fi interesați să afle motivele astea. Adică nu cred că Sfinții Părinți ce au rânduit Sfintele Canoane au făcut-o că așa li s-a năzărit. Iar dacă noi acceptăm anumite lucruri din cauză că așa sunt, ajungem ca un fel de eretici care cred în infaibilitate ( papală sau a Scripturei ). Trebuie să fie motive întemeiate și care să nu sună a misoginism sau a disprețuirii femeii. Ar fi interesant să le explice cineva care ar fi mai în domeniu.

Fără să încurajez neascultarea Sf. Canoane, mă gândesc: dacă o femeie ar încălca unele Canoane ( despre perioada de curăție etc. ) din neștiință oare Hristos ar acuza-o cu ceva? Nu cred ( mai ales că sunt cazuri în Sf Tradiție de oameni ce au încălcat Sf Canoane și a fost bine-plăcută fapta asta în fața lui Dumnezeu ). În general, consider că ar trebui să fac lucrul ăsta din motivul x nu că nu e voie așa și altele ( că altfel ajungem în perioada Vechiului TEstament cu "nu atinge, nu e voie" ). Dar asta pentru cei mai sporiți căci celor prunci în credință e bună și ascultarea asta ( dar să nu se smintească sectarii și necredincioșii de asta ). Părerea mea...

Apropo de ultimul aliniat: cine se poate crede de pe forumul ăsta atât de sfânt încât să încalce canoanele?
Reply With Quote