Subiect: Hirotonia femeii
View Single Post
Vechi 11.04.2009, 14:32:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian Vezi mesajul
Dar unii, ca mine, ar fi interesați să afle motivele astea. Adică nu cred că Sfinții Părinți ce au rânduit Sfintele Canoane au făcut-o că așa li s-a năzărit. Iar dacă noi acceptăm anumite lucruri din cauză că așa sunt, ajungem ca un fel de eretici care cred în infaibilitate ( papală sau a Scripturei ). Trebuie să fie motive întemeiate și care să nu sună a misoginism sau a disprețuirii femeii. Ar fi interesant să le explice cineva care ar fi mai în domeniu.

Fără să încurajez neascultarea Sf. Canoane, mă gândesc: dacă o femeie ar încălca unele Canoane ( despre perioada de curăție etc. ) din neștiință oare Hristos ar acuza-o cu ceva? Nu cred ( mai ales că sunt cazuri în Sf Tradiție de oameni ce au încălcat Sf Canoane și a fost bine-plăcută fapta asta în fața lui Dumnezeu ). În general, consider că ar trebui să fac lucrul ăsta din motivul x nu că nu e voie așa și altele ( că altfel ajungem în perioada Vechiului TEstament cu "nu atinge, nu e voie" ). Dar asta pentru cei mai sporiți căci celor prunci în credință e bună și ascultarea asta ( dar să nu se smintească sectarii și necredincioșii de asta ). Părerea mea...

Apropo de ultimul aliniat: cine se poate crede de pe forumul ăsta atât de sfânt încât să încalce canoanele?
S-a răspuns destul de clar la acest subiec , care până la urmă nu ne aduce nimic în plus în credința noastră. Împrăștierea minții cu tot felul de întrebări la nesfârșit e mult mai dăunătoare decât am crede noi. Cei ce s-au rătăcit și s-au rupt de Biserica Ortodoxă, tot astfel au început , prin întrebări, invenții, născociri de tot felul .