View Single Post
Vechi 11.04.2009, 16:19:47
gabrielmoreanu gabrielmoreanu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.10.2008
Implicit despre dragoste

In Galateni cap 6/5 Sf Apostol Pavel spune:Căci în Hristos Iisus, nici tăierea împrejur nu poate ceva, nici netăierea împrejur, ci credința care este lucrătoare prin iubire. Vezi tu sa spui aceste lucruri la vremea aceia este ceva extraordinar Taierea imprejur reprezenta semnul apartenentei la poporul lui Dumnezeu, reprezinta poate ce reprezinta pt noi astazi doctrina ,invataturile sau alte lucruri ,prin care noi credem ca apartinem lui Dumnezeu iar Sfantul Apostol Pavel spune ca nu reprezinta nimic acestea si doar credinta care lucreaza prin iubire.Vezi tu ca noi de multe ori incercam sa le explicam oamenilor ceia ce stim ca este corect si bine sau cum spui tu ca acele invataturi pe care le dau Sfintii Parinti dar de putine ori credinta noastra lucreaza prin dragoste si daca nu lureaza prin dragoste nu sunt nimic Scumpul nostru Mantuitor spunea ucenicilor inainte de ultimile momente din viata Sa in Ioan 13/35 Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.
35. Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții. Vezi tu aceasta porunca nu era noua pt ca ea era inca de la inceput ,dar era noua pt ca nu era aplicata
Acelasi lucru se intampla si astazi cu noi iar semnul apartenentei la Isus nu este nimic altceva decat ''Să vă iubiți unul pe altul''
P.S Eu nu cred ca noi n-avem voie sa interpretam Biblia fara un indrumator ,e drept ca ea tb. interpretata in context si tb citita toata sau mare parte, pt a vedea daca o ideie de aici nu se cotrazice cu alta din alta parte,asta am inteles eu pana acum ,vezi tu un om ar trebuii s-a citeasca zilnic din Sfanta Scriptura ce face atunci cand descopera o lumina ,un adevar, un lucru care il vede intraltfel de cum l-a vazut pana acum,poate Dumnezeu vrea sa-i vorbeasca printr-un verset printr-un cuvant daca nu are un duhovnic in apropiere sau daca nu se poate deplasa, sau chiar daca se poate, sta numai pe drumuri?Pt mine ar fi foarte rau,pt ca hrana mea spirituala ar fi cumva limitata ,mie niodata nu mi-a vorbit cineva asa cum imi vorbeste Sfanta Scriptura sau nici o alta carte nu poate fi comparata cu Cuvantul lui Dumnezeu