Citat:
În prealabil postat de patinina34
Imi pare rau, Iulian, ca sa vezi lucrurile, insa eu cred ca preotii sint doar mijlocitori catre Dumnezeu pentru noi in timpul spovedaniei.
Cind te spovedesti, tu nu vorbesti de fapt cu preotul.
Dar, te rog sa ma lamuresti cu ceva:cum dica daca nu este preotul duhovnic, tu nu trebuie sa dai ascultare?!
Adica te spovedesti, si calci in piciore totul, iti maninci cuvintele, spovednia, sau cum?
Mi se pare curios a gandi la modul asta!
|
Ascultarea ai asa : fata de Dumnezeu , fata de duhovnic ( fiecare are UNUL ) si fata de parinti. In rest nu esti obligat sa asculti de nimeni . Imagineaza-ti cum ar fi sa asculti de 2-3-4 preoti care spun tot atatea lucruri complet diferite . De care asculti ? De aceea exista duhovnic si te duci la el pt spovedanie pt ca el cunoaste si stie cum sa te ajute , nu la oricare dintre ceilalti preoti .
Discerne bine ceea ce spun pt. ca am auzit si eu vorbe de-ale preotilor cum ca " noi toti suntem duhovnicii vostrii " si chestii de genul asta . Nu poate sa mi se ceara sa ascult de cine nu vreau , ci imi aleg duhovnicul in mod normal benevol i atunci se poate spune ca ascult benevol . Nu op cere Dumnezeu si nici Biserica . De aceea avem UN duhovnic si de el ascultam , nu din preot in preot .
De aceea am spus ca respectivul preot s-a folosit de situatie , iar nefiindu-mi duhovnic , permite-mi sa ma inoiesc de el .