104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a VII-a)
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a VII-a)
7. Despre Maria Egipteanca se spune că mai întâi a avut iubire, și apoi pocăință:
[COLOR=blue]“ O, Maria Egipteanca a fost plină de iubire cu firea ei cea omenească și a putut apoi să-Mi dea Mie cu ardoare și cu lepădare de sine iubirea ei, căci s-a înțelepțit apoi [COLOR=Red]prin iubire[/COLOR] de Dumnezeu,[/COLOR] [COLOR=red]nu prin luptă pentru pocăință mai întîi[/COLOR][COLOR=blue], și apoi s-a sfințit prin nevoință și prin părere de rău și prin ură asupra păcatului, uitând de ea însăși și iubindu-Mă pe Mine, și așa și-a biruit ea păcatul, iar Eu am stat cu ea apoi multă vreme și am bucurat pe îngeri și pe sfinți cu iubirea dintre noi. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
Apoi se promovează exact contrariul: nu vrednicia iubirii, ci pocăința a fost cea care i-a adus har, și a transformat-o într-o pildă de pocăință:
[COLOR=blue]“ Nu pentru vrednicia ei, ci [/COLOR][COLOR=red]pentru pocăința ei am stat Eu cu ea și i-am dat de la Mine har[/COLOR][COLOR=blue], căci fără Mine nu poate nimic bun omul, și greu se mai dă el spre iertarea Mea asupra lui, căci omul se lasă greu de tot de păcat. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…căci Maria Egipteanca [/COLOR][COLOR=red]este pildă de pocăință[/COLOR][COLOR=blue] pentru cei ce iară și iară se leapădă de sine pentru Mine și pentru statul lor cu Mine…”( Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
|