Citat:
În prealabil postat de anita
Prorocul David spune:
'Si am asteptat pe cel ce m-ar milui si nu era si pe cei ce m-ar mangaia si nu i-am aflat.
Si mi-au dat spre mancarea mea fiere si in setea mea m-au adapat cu otet. '
Eu aici inteleg ca acela care i-a dat otet sa bea nu a facut-o din mila ,dimpotriva.
Singura care s-a milostivit de Mantuitorul cand acesta a patimit a fost sfanta Veronica
|
E destul de greu să îți dai seama că par niște neconcordanțe în Evanghelii.
Uite ce scrie la Matei
48. Și unul dintre ei, alergând îndată și luând un burete, și umplându-l de oțet și punându-l într-o trestie, Îi da să bea.
49. Iar ceilalți ziceau: Lasă, să vedem dacă vine Ilie să-L mântuiască.
Pe când la Marcu:
35. Iar unii din cei ce stăteau acolo, auzind, ziceau: Iată, îl strigă pe Ilie.
36. Și, alergând, unul a înmuiat un burete în oțet, l-a pus într-o trestie și I-a dat să bea, zicând: Lăsați să vedem dacă vine Ilie ca să-L coboare.
La Luca:
Și Îl luau în râs și ostașii care se apropiau, aducându-I oțet.
Iar la Ioan:
"Și era acolo un vas plin cu oțet; iar cei care Îl loviseră, punând în vârful unei trestii de isop un burete înmuiat în oțet, l-au dus la gura Lui."
La Matei pare că ostașul care I-a dat lui Hristos oțet nu a făcut chiar pe placul mulțimii pe când în Marcu apare că cel care I-a dat oțet își bătea joc de El. În Luca și Ioan lucrurile sunt f vagi că nu menționează despre un anumit ostaș ci despre toți. Deci e f greu să spui 100% că acel ostaș nu a făcut-o din milă. Nu știu de ce par că se contrazic evangheliile. La o privire superficială se poate părea că au făcut-o în bătaie de joc dar asta dă impresia mulțimile și acel duh drăcesc iar în Psalmi nu ar avea rost să pună accent pe cel care a făcut un gest de milă ci a pus accentul pe Patimile Mântuitorului și pe duhul drăcesc care stăpânea pe ostași.