Cred..
Eu din cate stiam e foarte grav sa parasesti manastirea si sa revii din nou la viata lumeasca o data ce ai depus juramant in fata lui Dumnezeu ca renunti la tot si toate si vei trai in totala saracie.E pacat mare asta e clar cat de mare nu pot sa va zic stiu ca cei care parasesc manastirea sunt sub anatema poate ma insel nu pot sa va zic exact ar trebui intrebatii niste parintii.
Insa o data ce ai hotarat sa devii calugar,atunci te ti de treaba oricat de greu ar fi prin rugaciunii la Dumnezeu,la Sfintii Parinti,la Maica Domnului o sa ti ajute sa fie mai bine.
Dar eu stiam ca inainte de a deveni calugar propriu-zis stai o perioada de proba sa vezi daca faci fata nu-i asa?Si ai nevoie si de binecuvantarea duhovnicului tau,caci fara ea nu faci nimic...
Intr-adevar sunt si unii oamenii care din motive binecuvantate trebuie sa paraseasca manastirea:bolii grave ce au nevoie de tratament in spitale si sub supraveghere medicala etc.
Uitativa la viata parintelui Cleopa cum era in pustietate si ce fel de lupte groaznice a dus,insa prin Dumnezeu le-a biruit pe toate a fost ranit grav n-a vrut sa se duca inapoi in lume sa se vindece,ci a preferat mai bine sa moara acolo ,insa prin mila Domnulu s-a vindecat.A fost chemat la imormantarea mamei lui NU A VRUT SA VINA nici de data asta.O data ce s-a dedicat vietii in HRISTOS si numai in HRISTOS nu mai exista cale de intoarcere s-a despartit de tot absolut tot ce consta in lumea materiala si pentru asta mare rasplata a avut si catii oamenii i-a adus la manturie si inca ii duce prin scrierile lui numai bunul Dumnezeu stie.
Puteti spune parintele Cleopa e parintele Cleopa pentru unii poate este "nebun",da dupa Hristos,ar trebui sa luam exemplu de la el.
Insa daca ai luat o decizie sa fie pentru todeauna oricat de greu ar fi ,oricat ar veni asupra ta ,insa inainte sa ai binecuvantarea duhovnicului tau ca fara binecuvantarea bisericii nu poti face nimic si nu o sa ajungi nicaieri.
Insa daca ai parasit manastirea din motivele tale sa te pocaiesti tare in fata Domnului,sa te spovedesti si sa continui aici viata in Hristos restul la mila Domnului.
Oamenii clevetesc ca atat stiu nu trebuie bagati in seama ca ei nu cunosc prin ce ai trecut tu,nici eu nu cunosc dau doar cu presupusul ,insa sa cauti sfat la duhovnicii.Este alegerea ta tu stii cel mai bine de ce ai facut-o Dumnezeu cunoste neputintele fiecaruia.
Nu judeca si nu vei fi judecat...de prea desori uita omul lucru asta...Numai bine!Doamne ajuta!!!
|