Subiect: Locuri de munca
View Single Post
Vechi 14.04.2009, 15:44:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Este pacat sa ai locul de munca, spre exemplu, intr-un cazino, sau o rotiserie (pe timp de post), sau o banca (= camata)? Se considera ca iei parte la pacatul fratelui tau lucrand in astfel de locuri?
E pacat ca in timpul postului sa lucrezi intr-un loc unde se prepara mancare de frupt, tu eventual sa o vinzi sau chiar sa o prepari?
Cat de morale si ingaduite de catre biserica sunt astfel de job-uri ?
Domnule Hector,

Pacat este sa furi, sa inseli, sa opresti plata salariilor... Data fiind situatia economica in care traim, lupta pentru supravietuire, nu vad nici un bai daca cineva isi castiga painea gatind carne in bucataria unui restaurant in post. Si eu am un job care presupune sa lucrez 24/7 prin rotatie cu echipa si asta ma impiedica uneori sa particip Duminica la Liturghie. Nu consider asta un pacat.

Sau sa lucrezi la banca? Si ce daca lucrezi la banca?! Se castiga bine acolo, nu e nimic ilegal, oamenii imprumuta bani de buna voie si bancile ii ajuta sa-si cumpere lucruri pe care altfel nu ar putea sa le cumpere... Toata lumea stie dinainte ca va plati de cateva ori suma imprumutata, dar asta e, trebuie sa fim de acord...

Eu am avut o perioada trista de cativa ani buni cand am lucrat pe unde am apucat sau n-am gasit nimic de munca; am trait la limita supravietuirii. In cazuri de astea nu-ti mai pui problema daca jobul tau ajuta oamenii, poate sa zica orice preot sau teolog ce-o zice. Numai in cazul ideal cand ai de ales, atunci da, cauta-ti un serviciu care iti permite sa faci bine in jurul tau, dar altfel... viata-i grea si uneori nu-ti da nimeni bani de chirie si de cheltuieli.

Doamne ajuta!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote