104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a VIII-a)
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a VIII-a)
8. Ura naște hula :
[COLOR=blue]“ O, de unde se naște în om ura? De la lipsa iubirii Mele în om se naște ura, iar [/COLOR][COLOR=red]ura naște hula[/COLOR][COLOR=blue] în inima omului. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ …căci mânia aduce ura, iar [/COLOR][COLOR=red]ura face în om păcatul hulei[/COLOR][COLOR=blue] apoi, și unul pe altul se întrețin în om aceste păcate, …” (Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…și iată, [/COLOR][COLOR=red]ura [/COLOR][COLOR=blue]nu se vindecă, ci [/COLOR][COLOR=red]aduce cu ea păcatul hulei[/COLOR][COLOR=blue],… “ (Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
Ba hula aduce ura:
[COLOR=blue]“…și iată, toate păcatele se iartă omului, dar [/COLOR][COLOR=red]hula care aduce ură[/COLOR][COLOR=blue] nu se mai iartă, nu se mai spală omul de ea, căci ura macină omul mai tare decât orice boală și nu-și înțelege omul boala aceasta.” (Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
Întîi ura naște hula, și abia apoi hula aduce ura:
[COLOR=blue]“ Păcatul judecății […]te duce să păcătuiești [/COLOR][COLOR=red]cu hulă și apoi cu ură[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=red]cu ură și apoi cu hulă[/COLOR][COLOR=blue], și Eu voiesc să te iert, tată, și să te întorc cu iubire spre Mine și spre frați, tată. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
Ura nu se vindecă cu nici un chip:
[COLOR=blue]“…și iată, [/COLOR][COLOR=red]ura nu se vindecă[/COLOR][COLOR=blue], ci aduce cu ea păcatul hulei,… “ (Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ O, [/COLOR][COLOR=red]ura nu se vindecă[/COLOR][COLOR=blue] acolo unde ea își face loc între om și om, căci Iuda nu și-a mai vindecat ura pe ceilalți ucenici ai Mei.” (Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
Ba ura se vindecă, dar cu pocăință:
[COLOR=blue]“…și iată, [/COLOR][COLOR=red]ura nu se vindecă decât prin pocăință[/COLOR][COLOR=blue], căci numai cel ce uită de iertarea păcatelor lui, numai acela urăște, și își zice drept cel ce urăște. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR]
|