Citat:
În prealabil postat de icjulian
Ceea ce mi s-a facut mie trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care nici Hristos nu ma obliga sa iert tot , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe altii in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ei ?
Vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata .
|
A lua atitudine e una, a sări la gâtul cuiva cu vulgarități și alte cele, este complet altceva. Nu trebuie să fim nici păpușari sau niște cârpe, dar nici mici monștri. Cred și sunt convins că și aici echilibrul și discernământul trebuie să joace un loc foarte important. Mai sunt convins că a ști să detensionezi o situație ce se anunță conflictuală, stă la îndemâna ori și cui, dar aceaștă nenorocită de mândrie, prostească de multe ori , ne întunecă în multe situații mintea, ne blochează rațiunea . Arta de detensiona o stare iminent conflictuală o avem fiecare din noi, dar mulți refuzăm să o aplicăm, fie conștient , fie inconștient.