View Single Post
Vechi 15.04.2009, 18:54:03
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Draga veverit-o ai mare dreptate fiecare vorbeste despre orice dar nu despre topicul respectiv (e obiceiul locului de ani de zile si in lipsa unui moderator nu o sa se schimbe ceva! Inclusiv tu vorbesti incontinuu despre perioada dintre Inviere si Inaltare ori eu altceva spuneam; uite iti redau ca sa nu mai cauti:

Dar ca sa simplificam intelegera

[SIZE=3]va rog sa spuneti fiecare de cind tineti post su dezlegare la peste in fiecare miercuri si vineri incepind de la Inviere si terminind cu Postul Apostolilor[/SIZE]

Pentru mine este o noutate, abia anul acesta am auzit de asa ceva!
Eu una, niciodaa nu am tinut asa, deci toate Miercurele si Vinerile dupa Pasti pina la Postul Sfintilor Apostoli, eu am postit intotdeauna, si stiu asta din mamastire, decit eram copil.
Acum daca exista o dezlegare la peste, cine doreste, poate sa o tina, eu am sa tin pe traditia veche, cum am aflat eu de copil.
Asta este invatatura protilor din familia mea si a calugarilor in manastiri.
Nu ma voi abate nici acest an.
Si pe de alt aparte Vinerea, pentru mine, este o zi particulara, de durere inchinata lui Iisus Hristos.

Pentru cine nu stie- pestele este carne alba, insa tot carne se numeste ca este.

Probabil Sfanta Biserica, a dat dezlgare la peste, deoarece multi nu pot tine post in respectivele zile, pentru a ajuta.

Pentru mine nu este asa.

Deci am si eu o intrebare: ascultare noua(pentru noul calendar bisericesc) sau ascultare veche(de cind eram copil am postit intotdeauna Miercurea pentru Maicuta Domnului si Vinerea pentru Mantuitorul)- invatatura ce o am de mic copil din manastiri?

Mie nimeni nu mi-a dat nici o dezlegare, deoarece atunci am promis si m-am legat ca voi face asa, ceea ce am si facut.
Ce se va intimpla acuma?

Eu am facut legamnint ca si copil, acolo la manastire, ca voi face asa toata viata mea.
Nu am sa rup acest legamint niciodata, fara a lua in considerare noile reguli ale bisericii.
O fii asta neascultare?
O fii asta ascultare?

Dumnezeu si Maicuta cea Dulce sa ma ierte daca gresesc!