View Single Post
Vechi 16.04.2009, 10:22:55
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Prima lupta: Am observat si eu ca in perioada marilor sarbatori crestine, cu precadere in posturi, se ridica un necredincios care se arata lezat de un subiect ce implica Biserica. Postul acesta (Paste, 2009), in loc sa fie caracterizat de bucurie si unitate a crestinilor in Hristos, a fost si, din pacate, inca este subminat de "criza cipurilor". Cata finete a diavolului in a ne face sa pierdem atatea roade cate s'ar fi putut culege in acest post. Ne'am judecat si ne judecam unii pe altii, care marturisitori si martiri, care indiferenti si ignoranti. Este trist, dar ispita este evidenta.

A doua lupta: Televiziunea nu este condusa de un om, fie el si necredincios, ci de insusi diavolul (stiu ca suna asa, spre habotnicie, incuiere sau altele de acest gen; nu imi sta in fire, dar spun si eu acum asta). Spun asta pentru ca, "din intamplare", tocmai in perioada Deniilor si a celor mai mari Sfinte Slujbe din an au loc meciuri de fotbal si comentarii non'stop pe aceasta tema. Stau langa un pasionat peste fire de aceste meciuri (nerele in ele insele) si imi dau seama cata pierdere aduc acestea in aceasta perioada. Totul incepe si se termina cu ele. "Gata denia? Hai acasa, mai repede, ca pierd meciul." Iar daca vreo unul incepe mai devreme, asta e, "slujbe vor mai fi". Nu intamplator se "randuiesc" in aceste zile multime de meciuri.
Reply With Quote