View Single Post
Vechi 04.01.2007, 06:00:48
ancah
Guest

Implicit

Draga Oara,
"Sufletul meu tanjeste dupa Domnul si cu lacrimi Il caut. Cum as putea sa nu Te caut? Tu m-ai gasit mai intai si mi-ai dat desfatarea Sfantului Tau Duh, si sufletul meu Te-a iubit.
Tu vezi, Doamne, intristarea mea si lacrimile... Daca nu m-ai fi atras prin iubirea Ta, nu Te-as caut asa cum Te caut. Dar Duhul TAu mi-a dat sa Te cunosc si sufletul meu se bucura ca Tu esti Dumnezeul si Domnul meu si pana la lacrimi tanjesc dupa Tine.
Sufletul meu tanjeste dupa Dumnezeu si Il cauta cu lacrimi.
Milostive Doamne, Tu vezi caderea si intristarea mea, dar cu smerenie cer mila Ta; revarsa asupra mea, a pacatosului, harul Sfantului Tau Duh. Amintirea lui atrage mintea sa gaseasca iarasi milostivirea Ta.
Doamne, da-mi duhul smereniei Tale,ca sa nu pierd iarasi harul Tau si sa nu plang in hohote dupa el, cum plangea Adam dupa rai si dupa Dumnezeu."
Aceste cuvinte minunate le-a scris Sf. Siluan Atonitul. Ti se pare ca se pune deasupra lui Dumnezeu sau chiar la acelasi nivel? Nu, sub nici o forma.
Draga Oara, daca nu iei o carte s-a citesti, nici nu ai cum sa stii ce scrie acolo. Dintr-o carte pot invata 2 lucruri: da, asa e corect, sau nu, asa nu este corect. Dar intotdeauna ai de invatat ceva.
Eu iti multumesc, caci vad ca intentia ta e buna. Si eu citesc biblia, dar probabil ca inteleg la fel ca si tine, si eu as vrea sa inteleg mai mult. Ti-am dat exemplul de mai sus al Sf. Siluan, care ne invata iubirea de Dumnezeu. El nu-L iubeste ca L-a cunoscut doar citind biblia, ci Il iubeste, caci L-a cunoscut direct, Dumnezeu i S-a aratat. Pentru acest fapt se merita a citi cartile sfintilor, caci ei ne ridica la trairea lor inalta si ne sunt un exemplu.
Reply With Quote