Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
nu cifrele in sine conteaza, si oricum nu e de bun simt sa intrebi care este salariul cuiva, mai ales daca nu-l cunosti, sau abia il cunosti. chestiunea in discutie este ca nu trebuie sa incurcam borcanele si treburile parohiei, adica fiecare sa-si vada de treaba acolo unde este pus, altfel incurajam dezordinea si anarhia.
ps: daca chiar te intereseaza sa stii cum se traieste in State, venitul mediu brut este in jur de $50k/ an (taxele sunt cam ca si in RO).
|
Si eu intrebam numai in medie. Intr-adevar in America lumea este f secretoasa i privinta salariilor. Si raspunsul tau pare a fi foarte de "bun simt" caci nu am inteles despre cati bani e vorba. Sa fie vorba de 50.000 $/an brutto?
In privinta salariului preotului, am cosntatat si aici, ca lumea vrea sa aiba un preot, dar nu prea e dispusa sa il plateasca, ca si cum acesta nu ar avea cheltuieli legate de existenta lui.
Se pare ca romanii din afara sunt la fel peste tot. Si daca ar fi saraci ca cei din Romania, as intelege, dar au mai mult; devin insa tot mai zgarciti pe masura ce au mai mult. Si aici, de obicei cei care au sunt cei mai stransi la punga.
De obicei preoteasa se baga in discutii, pentru ca preotul nu indrazneste. Iar daca primeste ca pentru "jumatate de norma", inseamna ca nu o duc stralucit; nu au cum.