Citat:
În prealabil postat de windorin
Eu una stiu, ca Sinodul Ecumenic nu este nici el infailibil. Insa a spune ca pot gresi, nu stiu... eu nu o fac.
|
Eu cred ca ai facut-o in inteles,formal nu!...caci a spune ca nu este infailibil inseamna ca pot gresi.
"In Biserica Ortodoxa n-au putut niciodata, nici patriarhii, nici sinoadele, sa introduca lucruri noi, pentru ca aparatorul religiei este corpul Bisericii, adica poporul insusi, care vrea ca religia sa-i fie vesnic neschimbata si la fel cu a parintilor sai."
Enciclica Patriarhilor Ortodocsi de la 1848
In orice crestin botezat ortodox se salasluieste Dumnezeu,iar prin lucrarea poruncilor, Duhul Sfint Dumnezeu il face partas vietii celei dumnezeiesti ( ii da chipul lui Hristos ),care este si credinta,si cunostinta,si Biserica,si preotie imparateasca ( prin rugaciune )...si multe alte daruri ale Duhului Sfint,date spre impartasire.
Se spune ca Biserica nu va cadea vreodata,dar chipul ei la sfirsitul raului pe pamint va fi :Un ierarh,un preot si un mirean!...asa ca toate sinoadele pe vremea aceea or sa fie in afara Bisericii,asa cum destule au fost si in decursul istoriei,si in vremea noastra!