Subiect: Cum explicati?
View Single Post
Vechi 04.01.2007, 07:43:10
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de mq
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Mircea, eu ti-am raspuns simplu. Nu e cazul sa faci adaugiri de la tine. Eu stiu ca Dumnezeu exista, de aceea cred In El. Dar asta nu inseamna ca-I cunosc toata creatia. Vezi la ce concluzii eronate te duc lecturile tale?
Bine, atunci si eu o sa-ti raspund simplu printr-o intrebare:

DE UNDE STII CA EXISTA DUMNEZEU ?
Iata raspunsul pe care il da Cuviosul Siluan Atonitul( a trait la inceputul sec XX, deci aproape contemporan cu noi) la intrebarea ta:
" Daca vrei sa cunosti pe Domnul, smereste-te pana la sfarsit, fii ascultator si infranat in toate, iubeste adevarul si negresit Domnul iti va da sa-L cunosti prin Duhul Sfant; si atunci vei sti din experienta ce este iubirea lui Dumnezeu si ce este iubirea de oameni. Si cu cat mai desavarsita e iubirea, cu atat mai desavarsita e si cunostinta. Iubirea este mica, este mijolocie, dar este si mare.
Cine se teme de pacat acela iubeste pe Dumnezeu; cine are strapungerea inimii acela iubeste mai mult; cine are in suflet lumina si bucurie, acela iubeste, inca si mai mult; dar cine are harul in suflet si in trup, acela are iubirea desavarsita. Un astfel de har a dat Duhul Sfant mucenicilor, si ei ii ajuta sa indure cu barbatie toate suferintele."
Dupa cum vezi, nu are nici o tangenta cu matematica sau alte stiinte, ci mai degraba cu lucrul asupra sufletului nostru, pe care trebuie sa-l eliberam de patimi, pentru a da loc harului de la Dumnezeu. Totul se bazeaza pe iubire.
Reply With Quote