Citat:
În prealabil postat de costel
Exista credinta ca daca doua persoane sunt botezate in aceeasi zi, in aceeasi apa din cristelnita, devin frati spirituali. Asta ar insemna ca ei nu se pot casatori. Am intalnit un preot la tara, care avea un caiet in care trecea numele celor ce se ce erau botezati in aceeasi zi, pentru a avea o evidenta, ca acestia sa nu se casatoreasca. Insa, nu am intalnit niciun canon care sa intareasca aceasta credinta din popor. Pe de alta parte trebuie sa avem in vedere, ca in primele secole, erau botezati multi catehumeni deodata, fara ca cineva sa tina o evidenta in acest sens. In Canonul 53 de la Sinodul Trulan, se vorbeste doar de o inrudire spirituala intre fin si nas. Asa ca eu nu vad nicio problema ca doua persoane sa se casatoreasca, chiar daca au fost afundate in aceeasi apa.
|
Finalul relatarii tale iti da si raspunsulul...cand se botezau in ajunul sarbatorilor numerosi catehumeni, schimbau apa dupa fiecare??? NU!!!
Randuiala este aceeasi si azi , nimic nu sa schimbat...DACA AI AUZIT DE FANATISM RELIGIOS SAU EXCES DE ZEL ai si raspunsul la ce fac unii preoti care fac acest lucru.