104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a XI-a)
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a XI-a)
Cine zidește împărăția cerurilor?
– Uneori, se spune că “Domnul Pucioasei”, culant și cu titlu de gratuitate, “le dă” copiilor săi împărăția cerurilor:
[COLOR=blue]“ O, dacă tu nu poți să-ți tragi copiii la Mine ca [/COLOR][COLOR=red]să le dau Eu lor împărăția cerurilor[/COLOR][COLOR=blue], …”[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 22-04-2007)
– Alteori, se spune că împărăția cerurilor se zidește de către înșiși beneficiarii ei, în inima lor, iar “Domnul Pucioasei” stă și așteaptă să se împlinească această minune:
[COLOR=blue]“ Mult M-am ostenit, mult am suspinat în Mine pentru darul credinței cea de sus în ei, și cu dor [/COLOR][COLOR=red]i-am așteptat să fie ei vase ale împărăției cerurilor[/COLOR][COLOR=blue], […] Omul este născut din om, iar Eu vin din cer și-i spun omului că trebuie să se nască din Dumnezeu și să caute [/COLOR][COLOR=red]împărăția cerurilor și s-o ia înăuntrul lui[/COLOR][COLOR=blue] și să se nască pentru ea, ca să fie al ei apoi, și numai așa poate omul să fie al lui Dumnezeu, iar altfel nu, poporul Meu.”[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 9-01-2007)
– Alteori, “Domnul Pucioasei” nu stă împasibil în așteptare, ci îi roagă pe oameni cu împărăția lui, dându-le chiar sfaturi cum pot s-o aibă:
[COLOR=blue]“ Sunt Cel pribeag și [/COLOR][COLOR=red]îl rog pe om cu împărăția Mea[/COLOR][COLOR=blue] și dau să-l învăț cum poate s-o aibă,...” [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 14-10-2007)
– Alteori, spirite pucioase care pretind că sunt înșiși “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, anunță că împărăția cerurilor este inevitabilă, ea urmând să se instaleze în forță și necondiționat în toți oamenii, fie că aceștia vor, fie că nu vor, zdruncinându-i din temelii:
[COLOR=blue]“ Strigăm cu Duhul Tău ca să se audă de la margini la margini și spunem că [/COLOR][COLOR=red]împărăția cerurilor vine cu putere peste oameni[/COLOR][COLOR=red] și îi zdruncină din temelii[/COLOR][COLOR=blue] ca să cadă ele și [/COLOR][COLOR=red]să se așeze în om împărăția Ta[/COLOR][COLOR=blue], pentru unii cu slavă, iar pentru alții cu mânie, Doamne drepte[/COLOR][COLOR=blue] .”[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 13-07-2007)
Tot “Șfinții Apoștoli”, și tot în acelaș mesaj, adus de ei din lumea umbrelor, se contrazic pretinzând că împărăția cerurilor va fi moștenită în mod automat doar de cei care vor bea din “izvorul de cuvânt” de la Pucioasa:
[COLOR=blue]“ Celui ce însetează, Domnul îi dă să bea în dar din izvorul apei vieții, și dacă va bea și se va birui pe sine, [/COLOR][COLOR=red]va fi moștenitor al împărăției[/COLOR][COLOR=blue] cea vestită de noi pe pământ[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR] (Citat din “Cuvântul” datat 13-07-2007)
Nu putem să nu remarcăm aici faptul că și Biblia oferă un punct de vedere propriu (dar complet diferit de cele două ale “Șfinților Apoștoli”) pe acest subiect:
[COLOR=#993300]“ Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor [/COLOR][COLOR=red]se ia prin străduință și cei ce se silesc[/COLOR][COLOR=#993300] pun mâna pe ea.”(Matei, 11,12)[/COLOR]
– Alteori, “Duhul Șfânt dela Pucioasa” este cel care împarte împărăția cerurilor tuturor celor care deja și-au dobândit-o ei singuri, după multă trudă:
[COLOR=blue]“… [/COLOR][COLOR=blue]căci cei iertați sunt cei ce au în ei semnul și lucrarea Duhului Sfânt Mângâietorul, [/COLOR][COLOR=red]Împărțitor al împărăției cerurilor[/COLOR][COLOR=blue] peste cei ce, trudind spre ea și prin ea, și-o dobândesc lor.”[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 13-07-2007)
– Alteori, se spune că împărăția cerurilor vine de la sine, peste toți aceia care vor crede și se vor boteza:
[COLOR=blue]“ Luați Duh Sfânt și, mergând, vestiți peste neamuri [/COLOR][COLOR=red]împărăția cerurilor venită la ei pentru toți cei ce vor crede și se vor boteza[/COLOR][COLOR=blue] în numele lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh” [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 13-07-2007)
|