View Single Post
Vechi 18.04.2009, 22:59:47
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 105. “Cerul și pământul cel nou” de la Pucioasa (Partea I)

[COLOR=purple]105. “Cerul și pământul cel nou” de la Pucioasa (Partea I)[/COLOR]
Opoziție ambiguă a pucioșilor se remarcă și în ceea ce privește proorocia despre “cerul și pământul cel nou”.Biblia arată limpede că evenimentul cosmic al restaurării cerului și pământului este încadrat temporal între alte două evenimente semnificative: Judecata de Apoi și Pogorârea Noului Ierusalim din ceruri pe pământ:
[COLOR=#993300]Apocalipsa, capitolul 20:[/COLOR]
[COLOR=#993300] 11 Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele.[/COLOR]
[COLOR=#993300] 12 Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; [/COLOR][COLOR=fuchsia]și morții au fost judecați[/COLOR][COLOR=#993300] din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor.[/COLOR]
[COLOR=#993300] 13 Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale.[/COLOR]
[COLOR=#993300] 14 Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.[/COLOR]
[COLOR=#993300] 15 Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc.[/COLOR]
[COLOR=#993300] Apocalipsa, capitolul 21:[/COLOR]
[COLOR=#993300]1 Și am văzut [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=#993300]. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.[/COLOR]
[COLOR=#993300] 2 Și am văzut [/COLOR][COLOR=fuchsia]cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#993300], gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei[/COLOR]
[COLOR=#993300].[/COLOR]
Pucioșii anunță de ani de zile mai multe variante pe această temă, care se deosebesc radical de mesajul biblic și care nici măcar nu sunt consecvente între ele.
Uneori, cerul și pământul cel nou sunt asemuite cu o nouă lumină:
[COLOR=blue]“ Aveți de acum nevoie de ajutorul meu, căci dacă mă ajutați să fiu la voi cu toate cuvintele mele, ele vă vor fi de ajutor spre pace, dar vă vor fi de învățătură în tot ce veți avea să faceți, că Dumnezeu a spus că va lumina cu voi pământul, dar pământul inimilor multora, și se va face [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] de la Dumnezeu, și se va face lumină, măi copii. “ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 13-10-1990)

Alteori,se propovăduiește că înșiși credincioșii pucioși, denumiți conspirativ “Israelul cel nou”, vor fi cerul și pământul cel nou; deci sintagma respectivă din Biblie trebuie înțeleasă doar la sensul figurat:
[COLOR=blue] “ A venit să facă din tine [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], dar tu, mămică, nu te-ai lăsat lucrat. Lasă-te lucrat, Israele. “ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 15-11-1990)

Se prefigurează schisma în BOR și transformarea creștinilor pucioși într-o biserică nouă:
[COLOR=blue]“ M-am ridicat cu putere mare și nu se poate să nu am eu putere să vă fac cerești, să fac din voi [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] și să vă arate Domnul la toată făptura de sub cer. Aceasta este soarta acestui popor. Hai, mămică, și nici un fir de păr nu va pieri de pe creștetul vostru. Nu mai pângăriți biserica mea, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi sunteți biserica cea care-L va primi pe Domnul[/COLOR][COLOR=blue] acum când vine să Se arate iar.[/COLOR][COLOR=blue] “ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 27-11-1990)

“Dumnezeul” de la Pucioasa și ucenicii lui pucioși [COLOR=fuchsia]vor fi[/COLOR] întru unire, cer nou și pământ nou:
[COLOR=blue]“ Nu te teme că vei osteni. Mai e un pic, și vom cunoaște odihnă întru cele lucrate. Fă-ți schiță și mergi întru ea și vei împlini lucrul tău, căci Eu voi merge înaintea ta; Eu cu Duhul, iar voi, cu trupul, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vom fi[/COLOR][COLOR=blue] întru unire, [/COLOR][COLOR=red]cer și pământ[/COLOR][COLOR=blue], întru Duhul Sfânt, spre lucrare văzută, și apoi spre slavă văzută. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 04-06-1991)

Ținuturile de la Glodeni și biserica (acoperământul) de la Pucioasa sunt cele împuternicite să aducă la viață cerul cel nou și pământul cel nou, iar ele [COLOR=fuchsia]se vor vedea[/COLOR]:
[COLOR=blue] “ Acest pământ și acest acoperământ are peste el coborâtă așezare cerească, trăire cerească și curată, și aceasta este puterea din care [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va vedea[/COLOR][COLOR=blue] viață vie și [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] peste noroade. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 08-07-1991)

La Pucioasa [COLOR=fuchsia]va fi[/COLOR] un Ierusalim nou și [COLOR=fuchsia]va fi[/COLOR] cer și pământ nou:
[COLOR=blue] “ Acesta este așternutul întru care binevoiesc. Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt, care va acoperi cerul și pământul, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]va fi Ierusalim nou[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]va fi[/COLOR][COLOR=red] cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], lucrat de la acest început, căci cele scrise nu se pot desființa, și se vor împlini. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 12-12-1991)

Cerul cel nou și pământul cel nou [COLOR=fuchsia]se vor coborî[/COLOR] pe vechiul pământ, ceea ce contazice Biblia, care spune că “[COLOR=#993300]pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este[/COLOR]”([COLOR=#993300] Apocalipsa, 21,1)[/COLOR]:
[COLOR=blue]“ Și se va coborî pe pământ [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], întocmit la cuvântul Meu, și toate neamurile pământului vor vedea lumină mare și se vor boteza, căci Eu sunt Domnul, și sunt credincios făgăduințelor Mele. Și va învia Israel cel căzut, și la vederea luminii va primi mărturisirea mântuirii cea de la Iisus Hristos, căci Tatăl Meu nu primește pe nimeni fără Mine. Și va fi altoit Israel, și va fi făptură nouă Israel și va lucra lucrare de nou Ierusalim, căci toate se fac noi prin cuvânt, și iarăși se lucrează prin cuvânt. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 23-04-1993)

Cerul cel nou și pământul cel nou [COLOR=fuchsia]acum[/COLOR] [COLOR=red]se fac[/COLOR], iar Noul Ierusalim se coboară din cer la Pucioasa (în realitate, lăcașul de cult de la Glodeni a fost zidit de mâini omenești, care apoi l-au “botezat” cu numele “Noul Ierusalim”):
[COLOR=blue]“ La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul și pe om, iar acum iarăși se lucrează prin cuvânt și [/COLOR][COLOR=fuchsia]se fac[/COLOR][COLOR=red] cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] și om nou, după chipul și după asemănarea lui Dumnezeu, precum a fost la început chipul și asemănarea lui Dumnezeu în om. Dar iată, trebuie trudă în cer și pe pământ, căci Noul Ierusalim se coboară din cer, și nimeni nu pricepe această taină întru lucrarea ei. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 23-04-1993)

Cerul cel nou și pământul cel nou [COLOR=fuchsia]acum[/COLOR] [COLOR=fuchsia]se lucrează[/COLOR]. Cerul cel nou se întrupează în liderii pucioși, numiți “cei aleși”, care vor fi sfetnicii de taină ai regelui Mihai, unsul României:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Lucrează[/COLOR][COLOR=blue] Domnul [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], și biruința aceasta este așteptată de veacuri, iubiții Mei. Voiesc să întrupez cerul cel sfânt în cei aleși ai neamului României, ca să aibă Domnul stâlpi în preajma unsului Său. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 27-05-1993)

Regele Mihai este chemat să se întărească și să scoale spre cârmuire toată casa sa (casa regală) pentru a împlini lucrarea de cer nou și pământ noi peste România. Acest mesaj contrazice Biblia, care nu vorbește doar de o țară aleasă de pe pământ, care să primească un cer și un pământ nou, ci de schimbarea întregului univers:
[COLOR=blue] “ Și iată, dau să vin văzut și să suflu peste România Duh Sfânt de încopilărire și de naștere de sus, de naștere cerească, după cum este scris în Scripturi în vorbirea Mea cu Nicodim cel de atunci, căci așa i-am spus: «Cine nu se va naște de sus, din Duhul Sfânt, nu va intra cu împărăția cerurilor, care se lasă pe pământ». Iată, dau să suflu [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], căci cele rostite vin spre împlinire și nu se iau înapoi cele făgăduite. […] Eu nu aveam tron și casă. Casa Mea era aceea ca să fac voia Tatălui Meu și să lucrez lucrarea pentru care am venit de la Tatăl. Iată, voiesc să stau cu împărăția Mea pe pământ și să lucrez din ea [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] și viață fără de moarte să lucrăm. Stai întru Mine, dar întărește-te întru Mine și scoală toată casa ta ca să stea bine întru Mine și întru sfințenie, căci așa vom putea peste România, ca să se ridice spre Mine sufletul României. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 12-06-1993)