View Single Post
Vechi 04.01.2007, 13:10:13
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Pentru Profetul: Spuneam de telefon. Inainte stiam pe de rost zeci de adrese, nr. de telefon, nume de cunostinte, elevi, vecini etc. Astazi, datorita memoriilor de la mobil si fix, am realizat ca nu mai stiu nimic. Daca, sa spunem,uit "memoria" acasa si sunt la greu si am nevoie de cineva care sa ma ajute, eu nu ma pot descurca, sint dependenta de acea "memoria" pe care trebuie s-o port mereu in buzunar, de care sunt dependenta pentru ca memoria mea, adevarata memorie e pusa la conservat in loc sa fie pusa la treaba. Iata cum tehnologia moderna atenteaza la integritatea noastra. Oare? Sa fim intelesi. Nu tehnologia moderna este de vina, cat noi, care in inconstienta noastra ne lasam furati, subjugati de avantajele tehnologiei moderne. Avem nevoie de memorie, avem nevoie sa traim curat si nu dependanti. Gimnastica memoriei este necesara la orice varsta de aceea se recomanda sa se faca exercitii de memoriei in raport cu varsta.
In trecut, impreuna cu copiii claselor la care eram diriginta, faceam mediile, la sfarsit de trimestru, la sfarsit de an din creion. Astazi, toti cu calculatorul de buzunar, rezolvam imediat... Da, tehnologia moderna ne ajuta sa economisim timp, dar unde-i contributia noastra, satisfactia de a face cu mintea mea/noastra ceea ce a facut robotelul din buzunar. N-o sa mai permit asa ceva. Voi lucra cu copiii mental, chiar sa ne prinda miezul noptii si-o sa le spun, o sa le explic de ce. O sa revin cu pareri despre calculator.
Ce credeti despre masina? Despre mersul pe jos, despre miscarea noastra cea de toate zilele?
Reply With Quote